Stránky miminka,neplodnost,zajímavosti o dětech

 Hlavní menu
 NOVÝ BLOG
  - úvodní stránka
 ODKAZOVNÍK
  - naši partneři
 TĚHOTENSTVÍ
  - naše bříško Vojtíšek
 VOJTÍŠEK
  - novinky - deníček
  - míry a váhy
  - moje první...
 MARTINKA
  - novinky - deníček
  - Martinka po narození
  - míry a váhy
  - moje první...
 NAŠE NEPLODNOST
  - něco o rodičích
  - Martinka
 NEPLODNOST - léčba
  - metody IUI,IVF
  - metoda p.Mojžíšové
  - lidstvo má problém
 ARCHIV ČLÁNKŮ
  - deníček
 FOTOALBUM
  - naše fotografie
 ODKAZY
  - katalog odkazů
 DOMA
  - domácí pekárny chleba
  - u nás doma
  - rekonstrukce domu
  - písková filtrace bazénu
 WEBMASTER
  - vývoj eMartinky
 FAQ
  - co je to eMartinka?

 Kniha návštěv
- Napište nám
- Přečtěte si

Poslední zápis:
8.7.2006  10:58:29



 Webmaster
Pište nám na adresu dopisy@emartinka.cz

WEBMASTER
© LTX 2001 - 2024
Radek Lehký
Tel: 602138084
ICQ: 297193369

Veškeré dotazy a technické připomínky mi adresujte na
webmaster@emartinka.cz


Vyberte si články podle měsíce těhotenství:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9

Miminko je v pořádkůů !!!!!! :-)))


  Článek ze dne: 28.02.2003Přečteno: 4555 x  


Našemu miminku je dvacet jedna týdnů :-)
Na úvod tu mám největší novinku - miminko je naprosto v pořádku a pan doktor neshledal žádné abnormality!
Tím se dostávám k naší dopolední cestě do Hradecké Fakultní nemocnice, na speciální ultrazvukové vyšetření. Byli jsme objednaní na půl desátou k jednomu z nejlepších odborníků - docentovi Eliášovi. Jenomže největším problémem při příjezdu k areálu bylo téměř neeexistující místo na zaparkování. Strávili jsme čtvrt hodiny projížděním plných parkovišť a nakonec jsme museli zůstat u vzdálenějšího objektu Záchranné služby. Na ultrazvuku, v budově č.15 jsme i přesto otevírali vchodové dveře přesně o půl desáté.
Na chodbě před ultrazvukem čekala pěkná řádka lidí a tak jsme se mezi ně usadili i my. Všiml jsem si, že do ordinace cházela jedna paní i s manželem, a tak jsem se rozhodl, že tam s Danou půjdu také. Při minulém ultrazvuku s Martinkou jsem byl vykázán, neboť tam měl pan docent studenty na praxi. Jakmile dnes sestřička zavolala ze dveří,"Paní Lehká!", tak jsme se vydali ke dveřím. Sotva jsem našlápl na práh, zarazila mě sestřička,"Dovnitř nemůžete, zůstaňte na chodbě, ano?" Hmm. Usadil jsem se na lavici a celých dvacet pět minut trnul v obavách, s čím Dana vyjde ven. Nakonec jsem se dočkal a uvítala mě rozzářená Danina tvář. To už jsem věděl, že je všechno v pořádku. Dana mi předala celý pás fotografií z ultrazvuku. Máme jich celkem pět a až se dostanu ke skeneru, zveřejním nějaké ve fotoalbu. Prozatím se musíte spokojit s jednou ofocenou, na níž je naše miminko vidět ze strany. Hlavně hlavička a ručičky jsou pěkně zřetelné. Podle slov pana docenta bylo velice těžké zachytit miminko v nějaké rozumné poloze, neboť v bříšku právě provozovalo veletoče a obraty :o)
Chcete vědět, co se dělo v ordinaci? Dana přišla k panu docentovi pěkně vyklepaná a plná obav o miminko. Pan Eliáš však začal úplně nenásilnou konverzaci,"Dobrý den, paní magistro, už jste tu byla, viďte? Je Vaše holčička v pořádku? Jak se jmenuje? Hmm, Martinka, pěkné jméno! Ještě se Vás zeptám, kde jste studovala vysokou školu? Na matfyzu? To tam jistě s Vámi nebylo moc žen, viďte?" Dana odpověděla,"Když ono je to v mužském pracovním kolektivu stejně lepší, alespoň já to tak cítím!" Konverzace pokračovala dál a Dana se pěkně uvolnila. Další úleva přišla při doktorových slovech,"Všechno vypadá dobře, tady máme páteř, hlavičku, ručičky, všechno je na správném místě!" Jenom na srdíčko musela Dana změnit polohu, aby se miminko správně natočilo. Pan doktor shledal vše v pořádku a pokud to řekne on, je to téměř na sto procent. Jenom je prý mimi podle ultrazvuku o týden větší, takže by mělo být na začátku dvacátého druhého týdne. Já však zůstávám u zavedeného počítání, takže právě začínáme dvacátý první týden a jsme v pátém měsíci :-)
To, že jsme netrpělivě čekali na výsledek vyšetření se odrazilo ve všech činnostech již dlouho před tím. Dana nechtěla nic plánovat dopředu a těšit se na miminko. Minulou neděli jsme se například byli v Hypernově podívat na levnou přebalovací podložku, kterou však Dana nechtěla z jakési pověrčivosti zakoupit. Teď je situace úplně jiná, můžeme se radovat, neboť je mimi v pořádku. Hlavně že je zdravé :o))))


Jak se vyvíjí miminko ve 21 týdnu?

- je dlouhé asi 25cm a jeho hmotnost činí cca 340g
- na hlavičce začínají růst vlásky
- vytváří ze zárodky zoubků
- plod se pokrývá bílým mázkem, chránícím ho v děloze
- dítě je velice aktivní (To cítím i já, zvláště když se ke mě Dana bříškem přitulí :-) ) a matka by měla cítit jeho pohyby
- dítě svírá pěstičky a nožičky se stávají délkově úměrné ostatnímu tělíčku
- na prstíčkách se objevují základy nehtíčků


Verze pro tisk...

Přidat komentář...

28.2.2003   23:21:47   Zdenka
   
Velice vám gratuluji k tomuto šťastnému okamžiku. Vím, co je to čekat na výsledky, zda bude miminko v pořádku. Já jsem čekala celý měsíc na výsledky z amniocentézy, než se zjistilo, že bude moje děťátko zdravé. Raději jsem se také moc netěšila a nic na miminko nekupovala. Ale ta radost, to neskutečné štěstí dokonale vyvážilo všechen stres a napětí, které jsme s manželem po celý ten měsíc prožívali. Naší holčičce je už 15 měsíců, je moc hodná, bystrá a máme z ní obrovskou radost. A vám tu radost přeji taky. Čtu vaše stránky téměř každý den a moc jsem na vás dnes myslela a držela vám palce. Jsem moc ráda, že jste se dozvěděli tu skvělou zprávu a přeji vám i Martince hodně zdravíčka a pište dál, těším se!

1.3.2003   6:05:00   Dana Mills
   
Ze srdce blahopreju k vybornemu vysledku z utrazvuku.I obrazek vaseho miminka je velice vydareny. Jenom nerozumim, z jakeho duvodu jste nemohl byt u vysetreni pritomen i Vy ? Preju hodne zdravi Vam vsem spolecne a ted uz jenom klid, pohodu a hodne krasne teseni na to male detatko.

1.3.2003   20:19:40   Radek Lehký
   webmaster@emartinka.cz
Moc Vám děkujeme za Vaše blahopřání. My jsme moc rádi, že vyšetření takhle dopadlo. Jinak - Dano, Já také nechápu, proč bych neměl být přítomen vyšetření. Bohužel to tak v Česku chodí. Zatímco tenkrát v soukromém sanatoriu Sanus žádný takový problém nenastal a mohli jsme chodit na vyšetření do ordinace spolu, naše zkušenost právě z Fakultní nemocnice je opačná. Co se dá dělat ;-)

3.3.2003   10:54:11   Nada
   ploutev@hotmail.com
Mooooc Vam gratuluji :) drzela jsem v patek palce az jsem je mela modre, tak jsem rada, ze jste OK :)Ted je budu 14dni drzet nasemu miminku, cekam take na vysledky a trnu. Ahoj Nada

3.3.2003   12:38:48   Hanka
   
Jsem moc ráda, že vše dobře dopadlo. Vaše stránky čtu pravidelně - jsou pro nás aktuální, protože naše miminko se nám má narodit koncem července (teď jsme v 19 týdnu). Mějte se krásně a zase brzy napište nějaké novinky z bříška.


 Články na serveru

5 měsíců

 (16661) 13.03.2003
Těhotenská poradna - 22.týden

 (3647) 03.03.2003
"Měla byste pít více mléka!" ;-)

 (4555) 28.02.2003
Miminko je v pořádkůů !!!!!! :-)))

 (5169) 20.02.2003
Hlavně ať je zdravé...





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist