Stránky miminka,neplodnost,zajímavosti o dětech

 Hlavní menu
 NOVÝ BLOG
  - úvodní stránka
 ODKAZOVNÍK
  - naši partneři
 TĚHOTENSTVÍ
  - naše bříško Vojtíšek
 VOJTÍŠEK
  - novinky - deníček
  - míry a váhy
  - moje první...
 MARTINKA
  - novinky - deníček
  - Martinka po narození
  - míry a váhy
  - moje první...
 NAŠE NEPLODNOST
  - něco o rodičích
  - Martinka
 NEPLODNOST - léčba
  - metody IUI,IVF
  - metoda p.Mojžíšové
  - lidstvo má problém
 ARCHIV ČLÁNKŮ
  - deníček
 FOTOALBUM
  - naše fotografie
 ODKAZY
  - katalog odkazů
 DOMA
  - domácí pekárny chleba
  - u nás doma
  - rekonstrukce domu
  - písková filtrace bazénu
 WEBMASTER
  - vývoj eMartinky
 FAQ
  - co je to eMartinka?

 Kniha návštěv
- Napište nám
- Přečtěte si

Poslední zápis:
8.7.2006  10:58:29



 Webmaster
Pište nám na adresu dopisy@emartinka.cz

WEBMASTER
© LTX 2001 - 2024
Radek Lehký
Tel: 602138084
ICQ: 297193369

Veškeré dotazy a technické připomínky mi adresujte na
webmaster@emartinka.cz


Vyberte si články podle měsíce těhotenství:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9

Přípravy na miminko - 33.týden


  Článek ze dne: 28.05.2003Přečteno: 6680 x  


Noci strávené na nakloněné rovině se nám krátí stejným tempem, jako se nám blíží narození vytouženého miminka. Dává o sobě stále více vědět. Zatímco se některý den jenom tak maličko vrtí a Dana je neklidná zdali mu něco není, příští den s sebou škube až to bolí. Miminko si prostě usmyslí, že se bude protahovat a sem tam si kopne. Nic nevadí, že je právě téměř půlnoc ;-) Dana pak nemůže usnout a část noci probdí. Úplně nejlepší je pozorování hrnečku s kávou položeném na bříšku. Tuhle při svačince mi to Dana ukazovala. Hrneček nadskakoval a nakláněl se, miminko by bylo schopné opařit jak sebe, tak i bříško. Káva byla samozřejmě dávno studená ;-)
Právě kvůli veliké aktivitě miminka v bříšku mívá Dana občasné pocity, jako by jí bříško tvrdlo. Těžko říci, zdali tvrdne samo od sebe, nebo to způsobuje ta hyperaktivita uvnitř. V každém případě se v úterý raději jela ukázat ke své gynekoložce. Vše prý vypadá v pořádku, ale i přesto by se Dana měla příště ukázat po čtrnácti dnech. Před odchodem ještě dostala další předpis na megnéziové tablety. Přebalovací skříňka pro miminko, zavřené šuplíky
Konečně se mi povedlo dokončit přebalovací pult se skříňkou pro naše miminko. Na úvod pár technických detailů - skříňka je vysoká 90 cm a v půdorysu má 75 x 75 cm. Vpředu se nacházejí čtyři velké šuplíky jezdící na speciálních kolejnicích. Celé je to vyrobeno z materiálu zakoupeném v OBI a cena nepřevyšuje 2500,-Kč. Nezapočítávám samozřejmě svoji práci.
Dalším problémem na řešení je postýlka. Před mnoha a mnoha lety ji vyráběl strejda pro svého syna. Od té doby v ní spalo několik dětí, včetně Martinky. Asi se ptáte, kde je problém? V jedné knížce o miminkách se píše mezery mezi tyčkami na dětské postýlce by neměly přesahovat 5cm. Právě tuto skutečnost naše postýlka nesplňuje. Mezery mezi tyčkami jsou spíše 9cm. Dana má obavy, aby náhodou miminko nepropadlo mezerou a nezůstalo trčet za hlavičku ven z postýlky. Martince se to již povedlo, ale zase tak dramatické to nebylo. Mám za úkol sehnat nějaké tyčky a vyplnit jimi velké mezery mezi stávajícími tyčkami. Uvidíme, co se s tím dá dělat, o víkendu se budu muset po nějakém materiálu poohlédnout. Přebalovací skříňka pro miminko - vytažené šuplíky Dana prala mimo jiné oblečení i dupačky. Martinka se na jedny zahleděla a hned se tázala,"Copak to je?" Dana jí odpověděla,"Martinko, to jsou dupačky pro miminko!" Martinka si přebrala věci po svém a odpověděla,"Ahá, to sou dupačky, miminko bude dupat!" :o)
Při příští návštěvě u babičky nesmíme zapomenout přivézt dětskou vaničku. Martinka se na koupání miminka přímo třese. V neděli po obědě, Dana přelévala zbytek omáčky do plastových vaniček od Ramy, aby je pak dala zamrazit do mrazáku. Přitom povídala,"Ta omáčka se mi nevejde do vaničky!" Sotva její slova zachytila Martinka, začala meditovat,"Musíme přivýzt vaničku pro miminko, od babičky, je tam na půdě, pudu na půdu s tátou. Budem koupat miminko v koupelně, já ho budu koupat!" Tak to vidíte, Martinka očekává miminko se stejnou radostí, jako my :o)

Verze pro tisk...

Přidat komentář...

28.5.2003   22:01:47   Martina
   
Ahoj Dani a Radku a Martinko! Mate to moc pekne - ten pult je opravdu vystavni. Moc Vas vsechny pozdravuju a pracuju na odvozu fotaku do Cech ;-) Na shledanou v srpnu !

29.5.2003   7:29:53   Radek Lehký
   webmaster@emartinka.cz
Díky za pochvalu, Martino!
Ještě na doplnění - Dana si včera četla článek a poté prohlásila,"Ty o té postýlce píšeš, jako by byla bůhvíjak strará. Přitom je Martinka čtvrté dítě, které v ní spalo. Mimo to se nejednalo o nějakého strejdu, ale o bývalého manžela mojí sestřenice!" Tak to vidíte, já napíši raději strejda ;-)

29.5.2003   10:52:19   Lucia
   
Júúú Radku, ty si šikovný. Musím sa ťa opýtať, ako si to urobil, aby skrinka bola stabilná... môj manžel totiž urobil botník ale kýve sa a je nebezpečný :-((( Pozdravujem rodinku, Lucia

29.5.2003   11:41:00   Radek lehký
   webmaster@emartinka.cz
Stabilita je samozřejmě stoprocentní. Je dána hlavně použitým materiálem - 18mm silné lamino desky něco váží v takovémhle množství. Všechny spoje desek jsou pak navíc provedeny klasickou metodou - kolíkováním a klížením. Všechny potřebné nástroje a přípravky lze koupit např. v OBI. Pak už jen stačí si s tím trochu vyhrát ;-)
Ahoj, zdravím na Slovensko :o)


 Články na serveru

8 měsíců

 (15773) 12.06.2003
Porod se blíží - 35.týden

 (6680) 28.05.2003
Přípravy na miminko - 33.týden





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist