Stránky miminka,neplodnost,zajímavosti o dětech

 Hlavní menu
 NOVÝ BLOG
  - úvodní stránka
 ODKAZOVNÍK
  - naši partneři
 TĚHOTENSTVÍ
  - naše bříško Vojtíšek
 VOJTÍŠEK
  - novinky - deníček
  - míry a váhy
  - moje první...
 MARTINKA
  - novinky - deníček
  - Martinka po narození
  - míry a váhy
  - moje první...
 NAŠE NEPLODNOST
  - něco o rodičích
  - Martinka
 NEPLODNOST - léčba
  - metody IUI,IVF
  - metoda p.Mojžíšové
  - lidstvo má problém
 ARCHIV ČLÁNKŮ
  - deníček
 FOTOALBUM
  - naše fotografie
 ODKAZY
  - katalog odkazů
 DOMA
  - domácí pekárny chleba
  - u nás doma
  - rekonstrukce domu
  - písková filtrace bazénu
 WEBMASTER
  - vývoj eMartinky
 FAQ
  - co je to eMartinka?

 Kniha návštěv
- Napište nám
- Přečtěte si

Poslední zápis:
8.7.2006  10:58:29



 Webmaster
Pište nám na adresu dopisy@emartinka.cz

WEBMASTER
© LTX 2001 - 2024
Radek Lehký
Tel: 602138084
ICQ: 297193369

Veškeré dotazy a technické připomínky mi adresujte na
webmaster@emartinka.cz


Vyberte si články podle Martinčina věku(měsíce):
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20
  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37
  38  39  40

Martinka a výpočetní technika ;-)


  Článek ze dne: 06.03.2003Přečteno: 7921 x  


Dnes jsem se rozhodl přiblížit Vám Martinčino postupné osamostatňování se. Ti je ale slovo, málem jsem si na něm zlomil jazyk, tedy spíše prst ;-). Jak jste již jistě postřehli v Deníčku, Martinka nechce, abychom jí v určitých věcech pomáhali. Je to pravděpodobně i tím, že ji k samostatnosti vedeme. Tuhle například, jsem Martince něco ukazoval na počítači. Přišla Dana a komentovala naši činnost,"Prosím tě, vždyť mluvíš na Martinku, jako by jsi to vysvětloval mě!" Přitom jsem Martince pouze vysvětloval, jak má hýbat s myší,"Martinko, vezmi myšku do ruky a klikni tady na tu ikonku!" ;-)
Co se oblečení týče, už delší dobu se Martinka sama svléká. Jdeme se koupat, přijdeme do koupelny a Martinka se úplně sama svlékne na podložce vedle sprchového koutu. Sama si i vleze do vany. Máme ji totiž šikovně utopenou v podlaze a zároveň se vedle sprcháče nachází schůdek.
Martinka se dokáže i sama obléknout, zvláště když chce. Dnes například ranní vstávání vypadalo asi nějak takto - Martinka seskočila z postele, svlékla se v obyváku z pyžamka a začala se sama oblékat. Košilka a kalhotky nejsou žádný problém, pokračovala ponožkami, roláčkem(Ten se maličko nepovedl, neboť si ho otočila naopak) a lacláčema. Když přišla zpátky do ložnice tahat Danu z postele, měla zapnuté i všechny knoflíčky. Jenom bačkůrky chtěla zavázat. Tohle Martinka opravdu ještě neumí, to bychom po ní prozatím chtěli moc ;-)
Další objektem, jenž se Marťa snaží přemoci je počítač. Neustále žadoní,"Tatínku pustíme zpívánku, jóó?" Chce přitom pustit cédéčko s písničkami. Myš chce ovládat sama a přitom nesleduje kam s ní jede. Když ji chci instruovat, jednoduše moji ruku odstrčí se slovy,"Nené, tatínku, sama hejbu myšičkou, sama kikám!" Tuhle jsem ji raději nechal u počítače samotnou. Martinka se dobře bavila a my s ní. Neustále vstávala na židli a prstem ukazovala na monitor,"Tady tady je myšička, vííš?" "Co to udelala Martinka, copak, hihihi, kikla Matinka, jóó? Co to udelala, coto jéé, co to udelala myšička, tatínku?" Taková a jim podobná slova se linula od počítače ještě pěkně dlouhou dobu :-) Přitom klikala ostošest a jak pohybovala myší přes ikonky, občas i něco spustila. Tedy samozřejmě ve svém dětském programu, tam nezpůsobí žádné škody. Když klikne mimo, ozve se z reproduktorů zazvonění. Na to reaguje,"Co to bylo tatínku, zazvonila Martinka, viď?" :o)

Verze pro tisk...

Přidat komentář...

21.4.2003   15:35:33   Pave K
   pk400@centrum.cz
Zdravim tatinka. Koukam jsem na tom stejne. Skoro stejne stara holka a dalsi velke bricho v rodine. :-) ale mam nejak hure zorganizovany cas. Ten super web bych asi nestihl. (navic to ani neumim.) Mam prosbu, nekde od kud by se dal stahnout nejaky ten programem pro deti? Clanek semi libil. Zdravim a dekuji


 Články na serveru

25 měsíců

 (7921) 06.03.2003
Martinka a výpočetní technika ;-)

 (2768) 16.02.2003
Velké stěhování...





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist