Stránky miminka,neplodnost,zajímavosti o dětech

 Hlavní menu
 NOVÝ BLOG
  - úvodní stránka
 ODKAZOVNÍK
  - naši partneři
 TĚHOTENSTVÍ
  - naše bříško Vojtíšek
 VOJTÍŠEK
  - novinky - deníček
  - míry a váhy
  - moje první...
 MARTINKA
  - novinky - deníček
  - Martinka po narození
  - míry a váhy
  - moje první...
 NAŠE NEPLODNOST
  - něco o rodičích
  - Martinka
 NEPLODNOST - léčba
  - metody IUI,IVF
  - metoda p.Mojžíšové
  - lidstvo má problém
 ARCHIV ČLÁNKŮ
  - deníček
 FOTOALBUM
  - naše fotografie
 ODKAZY
  - katalog odkazů
 DOMA
  - domácí pekárny chleba
  - u nás doma
  - rekonstrukce domu
  - písková filtrace bazénu
 WEBMASTER
  - vývoj eMartinky
 FAQ
  - co je to eMartinka?

 Kniha návštěv
- Napište nám
- Přečtěte si

Poslední zápis:
8.7.2006  10:58:29



 Webmaster
Pište nám na adresu dopisy@emartinka.cz

WEBMASTER
© LTX 2001 - 2024
Radek Lehký
Tel: 602138084
ICQ: 297193369

Veškeré dotazy a technické připomínky mi adresujte na
webmaster@emartinka.cz


Vyberte si články podle Vojtíškova věku(měsíce):
  1  2  3  4  5

Tatínkovo první koupání


  Článek ze dne: 27.07.2003Přečteno: 3160 x  


Jdeme se koupat :-)
konečně se dostávám ke slibovanému popisu mého prvního Vojtíškova koupání. Když se nám narodila Martinka, chvíli jsem se k jejímu koupání odhodlával, ale v případě Vojtíška jsem se na celou akci vyloženě třásl ;-) Martinka nám totiž tak nějak moc rychle vyrostla a brzo jsem ji přestal koupat jako miminko. Proto jsme byl mile překvapen při prvním uchopení našeho malého Vojtíška, že jsem vlastně nic nezapomněl. Vím jak ho uchopit aby měl podepřenou hlavičku, jak ho obrátil v ruce na bříško a spoustu dalších chvatů a chmatů.
Moje první koupání proběhlo ve středu 16.7.2003. Zeptal jsem se Dany zdali můžu Vojtíška vykoupat a bylo mi sděleno,"Já jsem čekala, kdy se mě na to zeptáš. Tak hurá do toho!" Vpochodoval jsem do koupelny s Vojtíškem v náručí. Nejdříve bylo nutné vypnout dvě elektrická foukací topidla, jimiž těsně před koupáním temperujeme trochu místnost. Běžných 19oC se nám nejeví jako ideální teplota pro koupání miminka ;-) Zatímco jsem na přebalovacím pultu Vojtíška svlékal, Dana za mými zády napustila do vaničky vodu teplou přibližně 37oC. Sotva jsem Vojtíška rozbalil z plínky, málem mě počůral. On totiž čůrá zásadně směrem k přebalujícímu. Žádné gejzíry do obličejíčku a jiných míst svého tělíčka, jak to někteří kluci umějí. Odnesla to pouze plínka na níž Vojtíšek ležel. Vyměnili jsme ji a já mohl pokračovat. Vzal jsem žínku, namočil ji do teplé vody a vytřel Vojtíškovi očička. Každé pěkně jiným cípem žínky, aby se nepřeneslo něco z jednoho očka do druhého. Druhou stranou žínky celý obličejíček. Pak už zbývalo žínku pořádně namočit a namydlit. Mytí začínáme od vlásků, následuje krk, ručky, hrudníček, bříško pak se obrátíme na bok a umejeme zádíčka. Poloha na boku se Vojtíškovi líbí, při ní většinou přestane brečet. No vidíte, na to podstatné bych zapomněl - Vojtíšek celé koupání prokřičí. To Martinka většinou ani nepípla a koupání si užívala ;-)
Pokračoval jsem v mytí dál, na žínku bylo potřeba ještě nannést trochu olejíčku a pořádně Vojtíškovi otřít pindíka, pytlík a všechno okolo. Pak už hupky dupky do vodičky. Aby mi Votíšek navyklouzl, naučila mě Dana takový chmat, zná ho již z porodnice. Levá ruka se vsune miminku pod hlavičku a mimi se chytně za levou ručku. Pravačkou pak vezmeme miminko za levé stehno. A je to, i když s sebou hází, nemůže vyklouznout. Ve vodičce pak stačí Vojtíška držet pouze levačkou nad vodou a pravou ho omývat.
Sotva byl Vojtíšek opláchnutý, vytáhl jsem ho z vodičky a zabalil do osušky. Následovalo omytí ještě nezavinutého pupíčku lihem a jeho osušení tampónkem. Pak už jsem si na ruce nanesl olejíček a Vojtíška řádně promastil(Aby se nám na fotkách pěkně leskl ;-) ). Ještě trochu mastičky Bepanthen na zadeček a už jsem mu natahoval plínku. Nene, tak jednoduché to nebylo. Jak jsem Vojtíškovi sáhl prstem na konečník, už z něho lítalo žluté kakání a já dostal přímý zásah na tričko. Znovu jsem otřel Vojtíškovi prdelku a konečně natáhl tu plínku. Uff, zvedl jsem Vojtu a jak jsem ho tak držel a koukali jsme si z očí do očí, konečně přestal plakat. Alespoň na chvíli, než Dana sundala igelit a na jeho místo rozprostřela zabalovačku s oblečením. Sotva jsem začal Vojtíškovi natahovat košilku, začal vyloženě řvát. Nepřestal ani při svetýrku. Pot mi tekl po zádech a vůbec všude. Sotva jsem Vojtíškovi všechno oblečení srovnal, aby ho někde netlačilo, ozvaly se zvuky neklamně naznačující, že v plínce naleznu jistě něco žlutého připomínajícího míchaná vajíčka ;-)
Také že ano, Nasadil jsem Vojtíškovi čistou plínku a dokončil oblékání pevným zašněrováním do zabalovačky. Pak už jsem ho jen Daně předal v obyváku na kojení a šel se uklidnit po svém prvním koupání :o)

Verze pro tisk...

Přidat komentář...


 Články na serveru

1 měsíc

 (9198) 01.08.2003
Podruhé u doktorky

 (3160) 27.07.2003
Tatínkovo první koupání

 (3301) 22.07.2003
Poprvé u doktorky - 18.07.2003





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist