Stránky miminka,neplodnost,zajímavosti o dětech

 Hlavní menu
 NOVÝ BLOG
  - úvodní stránka
 ODKAZOVNÍK
  - naši partneři
 TĚHOTENSTVÍ
  - naše bříško Vojtíšek
 VOJTÍŠEK
  - novinky - deníček
  - míry a váhy
  - moje první...
 MARTINKA
  - novinky - deníček
  - Martinka po narození
  - míry a váhy
  - moje první...
 NAŠE NEPLODNOST
  - něco o rodičích
  - Martinka
 NEPLODNOST - léčba
  - metody IUI,IVF
  - metoda p.Mojžíšové
  - lidstvo má problém
 ARCHIV ČLÁNKŮ
  - deníček
 FOTOALBUM
  - naše fotografie
 ODKAZY
  - katalog odkazů
 DOMA
  - domácí pekárny chleba
  - u nás doma
  - rekonstrukce domu
  - písková filtrace bazénu
 WEBMASTER
  - vývoj eMartinky
 FAQ
  - co je to eMartinka?

 Kniha návštěv
- Napište nám
- Přečtěte si

Poslední zápis:
8.7.2006  10:58:29



 Webmaster
Pište nám na adresu dopisy@emartinka.cz

WEBMASTER
© LTX 2001 - 2024
Radek Lehký
Tel: 602138084
ICQ: 297193369

Veškeré dotazy a technické připomínky mi adresujte na
webmaster@emartinka.cz


Vyberte si články podle Vojtíškova věku(měsíce):
  1  2  3  4  5

Proč Vojtíšek stále křičí ?


  Článek ze dne: 13.08.2003Přečteno: 3301 x  


Vzhledem k Vojtíškovým problémům Dana nakonec zatelefonovala zastupující paní doktorce, aby se jí svěřila s naším velkým trápením. Vždyť Vojtíšek poslední dva dny pořádně nespí, neustále se budí, má problémy s jídlem a hlavně křičí. Dana tedy dohodla návštěvu v ordinaci na jedenáctou hodinu, neboť po obědě jsem musel jet do Hradce s počítačem a samozřejmě pro Martinku k babičce.
Dnes si nás doktorka vzala na řadu úplně vzorově v jedenáct hodin. Jak jsme ji minule pohaněl, dnes se jí musím omluvit ;-) Vkráčeli jsme se řvoucím Vojtíškem do ordinace a položili ho u sestřičky na váhu. Po chvilkovém posunování závaží ukázala stupnice 5,3kg. Tak to máme za čtrnáct dní přírustek 35dkg. No, nic moc, ale zase to není až tak málo. Po zvážení si ho doktorka hned začala prohlížet. Prohmatala mu bříško, zkontrolovala třísla, poslechla srdíčko a nikde nic. Obrátila se na nás,"Užívá malý nějaké kapky proti nadýmání? SAB Simplex? A kolikrát denně? Třikrát? To by mělo stačit!" I přesto vytáhla nějakou obrovskou a pravděpodobně chytrou knihu. Prolistovala ji a pak četla,"Ty kapky se mohou brát s frekvencí jednou za šest hodin. Berte je proto ob jedno kojení!" Jednou z teorií paní doktroky jsou právě větry, trápící Vojtíška natolik, že se ani nemůže pořádně a v klidu nahamat. Po chvíli začala rozvíjet druhou možnou teorii. Buď má Vojtíšek málo mlíčka a tudíž trpí hlady, nebo se naopak přepíjí a bolí ho z toho bříško. Ať tak či onak, máme Vojtíška vážit, abychom zjistili kolik mlíčka za celý den vypije. Doktorka si vzala kalkulačku a na základě Vojtíškovy hmotnosti vypočítala celkovou dávku na 800g mlíčka. Z toho máme vycházel během vážení. Uvidíme. Dana se chytala za hlavu,"Tak přesně tohohle jsem se chtěla vyvarovat!" Doktorka se otázala,"Čeho myslíte?" Dana pokračovala,"Víte, s Martinkou jsem měla problémy, že málo pila. No a pak jsem se zbytečně nervovala při každém vážení!" Doktorka ji však ubezpečovala,"Víte, to nemusíte Vojtíška vážit stále. Stačí tak dva dny, abychom si udělali obrázek o jeho jídelním režimu!" Nato pokračovala,"Kdyby měl málo, můžete nasadit nějaké hypoalergenní mléko z lahvičky!" Tak tohle se nám vůbec nezamlouvá, cpát Vojtíškovi takhle brzy nějaké jiné mléko :-(
Domluvili jsme se s paní doktorkou, že ve středu dovezu ráno Vojtíškovu moč na vyšetření. Sestřička mi podala nám již známý igelitový pytlík s takovým samolepicím otvorem. Vysvětlovala,"Malému vstrčíte pindíka do otvoru a tak nějak sáček přilepíte!" Odpověděl jsem,"To je u kluka v pohodě, horší bylo, když jsme tímto stylem odebírali moč Martince!" ;-))
Ve čtvrtek jsme objednáni v devět hodin na kontrolu. Jisté je jedno - ihned po příjezdu domů, Dana položila Vojtíška na bříško, aby nám moc nekoncertoval během oběda a Vojtíšek v této poloze usnul. Je nám jasné, že by děti neměly v této pozici spát a tak ho Dana po několika minutách otočila na zádíčka. Vojtíšek je od této chvíle znatelně klidnější a již tolik nekřiščí. Že by zabrala ta návštěva u doktorky? Dana je také klidnější, takže jistá možná souvislost tu je ;-)))))

Verze pro tisk...

Přidat komentář...


 Články na serveru

2 měsíce

 (11058) 02.09.2003
Opět u naší doktorky :o)

 (3153) 22.08.2003
Kontrola u doktorky...

 (3301) 13.08.2003
Proč Vojtíšek stále křičí ?





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist