Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Ze dne: 16.01.2002
Věk - měsíce: 12
Rubrika: Novinky


Titul: Na ortopedii...

Před chvílí jsme se vrátili z Ústí, měli jsme po delší době první den běhání po doktorech. Tím druhým dnem je zítřek, jdeme k pediatrovi na roční prohlídku.
Dnes jsme byli u ortopeda na kontrole kyčlí. Martinka neměla správně zakloubenou levou nožičku a tak v minulosti nosila podušku. Více je o tom ve starším článku. Měli jsme přijít v roce na kontrolu a potom se prý uvidí. A vidělo se, příští kontrolu máme na třech letech a pokud i potom bude všechno v pořádku, dále nemusíme. Teď jsem trochu předběhl vyprávění, povím vám vše hezky popořadě.
Vyzvedli jsme si u setřičky papíry a přesunuli se na rentgen. Pan doktor položil Martinku na stůl, zaměřil rentgen a položil Martince na bříško stínící olověnou destičku. Samozřejmě to Martinku nenechalo klidnou a snažila se s destičkou pohybovat. Tak jsem ji držel ručičky. Pan doktor řekl mamince, aby šla za dveře. Bohužel, Martinka se začala svíjet jako had, nožičkama střídavě nalevo a napravo. Nedalo se nic dělat, Dana držela nakonec Martinku ještě za nožičky. Tak jsme byli ozářeni všichni.
Se snímkem v jedné ruce a s Martinkou v druhé jsme šli na ortopedii. Tam mě dovnitř nepouští, šla jenom Dana s Marťou. Proto vím z vyprávění, že se pan doktor podíval na snímek a prohlásil, "Vše je v pořádku, ultrazvuk není potřeba." Následně se Dany ptal,"Martinka už chodí?" Odpověděla, že už celý měsíc (od 14 prosince). Pan doktor pokračoval,"A zvedá se už sama?" Odpověď na tuto otázku zněla samozřejmě ano, Martinka se začala zvedat dříve než sama chodit. Pan doktor vypadal, že něvěří a tak prohlásil,"Postavte ji na zem, ať se předvede." Martinka chvíli stála a tak si Dana dřepla a řekla,"Martinko, pojď ke mě!" Nato se Marťa obrátila a pelášila od Dany.
V lékařské zprávě máme napsáno,"Běhá normálně, začala chodit před rokem." Na první pohled (a mě se to také zdálo) to vypadá, že Martinka chodí už rok, na druhý pohled je jasné, co pan doktor myslí.


Copyright © - LTX 2001 - 2024