Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Ze dne: 24.01.2002
Věk - měsíce: 12
Rubrika: Novinky


Titul: Jak Martinka (Ne)mluví...

Martinka se stále nechce pořádněji rozmluvit. Jak říkala Dana, je občas nervózní z toho jak ostatní děti dávno říkají táta, máma a Martinka nic.
Ono je to tak, když Martinka chce, občas "máma" řekne. Já povím Martince,"Martinko, řekni táta!" Martinka se na mě podívá, zašklebí se a jediné co mi odpoví je,"nenene!" Vypadá, že to dělá schválně.
Prostě a jednoduše, maminka je podle Martinky dobrá hlavně na vaření, chování a krmemí(kojení). Táta zase na blbnutí. Jak jsem psal v předešlém článku, jen přijdu domu, Martinka obživne a je problém ji například přebalit. Dnes odpoledne jsem si lehl na zem na břicho, Martinka ke mě přiběhla s knížkou, položila mi ji na hlavu a začala se naplno smát. Připadal jsem jí s knížkou na hlavě legračně. Dával jsem Martince včera tímto způsobem na hlavičku takovou látkovou postýlku pro miminko s krajkama. Měla z toho také legraci, ale největší byla, když mi tu postýlku posadila sama na hlavu. Jak prohlásila Dana, vypadal jsem jako převlečený vlk z pohádky O červené Karkulce.
Martinka umí pojmenovat více věcí, žába je "aba", šála, kterou objevila na chodbě na lavičce zní podobně. Takové to,"Martinko, jak dělá pejsek?" Martinka odpoví "baf", na medvídka dělá "brum,brum", na kočičku zapiští, na ovečku "be,be". Citoslovce "be" si Martinka vůbec oblíbila. Odpovídá tak na spoustu věcí a vy nevíte, co tím myslí. Občas se jí podaří opakovat po vás nějaké dost složité slovo, prostě ho papouškuje tak jak ho slyší. Samozřejmě bez významu. Občas, když má náladu se na vás Martinka otočí, někam ukazuje a vypráví celkem souvislou větu. Moc se diví, že jí nerozumíte. Také mi není jasné, co je to za řeč, ale moc rád bych jí rozuměl.


Copyright © - LTX 2001 - 2024