Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 13.6.2002
Martinčin věk - měsíce: 16
Rubrika: Deníček




Martinka na zahrádce s Tatrou
Včera, po náročném dni usnula Martinka asi o půl deváté. Není divu byla na ní znát únava i přes známý fakt, že děti jsou neunavitelné :-)
Nejlepší je s ní rozebírat jaká že zvířátka viděla v zoologické zahradě. Řeknete,"Martinko, byla tam opička?" Martinka odpoví,"Opí opí tam tam hamí távu!" Já bych tomu nevěřil, ale podle slov Dany jedna velká opice hamala skutečně trávu. Od té doby, co jsme si s Martinkou při výletě na kole vysvětlovali, že posekaná travička je krmení pro koníčky, by nejraději cpala každému zvířátku trávu. Dokonce se snaží natrhanou trávou krmit i sousedovic pejska Beníčka. Beníka nenalákáte na lepší věci, natož na trávu.
Před včerejším výletem do ZOO ukazovala Dana Martince různá zvířátka v knížce a ani ve snu by ji nenapadlo, že jedno exotické zvířátko mají sousedi na zahrádce. Volně tam pobíhá a hamá trávu. Že nevíte jaké? Tím zvířátkem je želva, prý 25 let stará, přivezli si ji sousedi z Bulharska jako malé želvátko. Martinka z ní byla úplně paf, stejně jako z každého jiného nového zvířátka. Dokonce se naučila krásně říkat,"žejva," nebo tak nějak. Ono je někdy složité zapsat Martinčin výrok. Mimo jiné dokáže Martinka povídat říkanku. Dana si vzpomněla, jak před lety stejnou říkanku vyprávěla neteřinka Petruška.

Mámo, táto v komoře je ( Martinka řekne,"Míí!" ),
pustíme tam kocoura, on tu myšku vyšťourá,
mámo, táto myška už je ( Martinka,"Pryč!" )
:-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist