Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 23.8.2002
Martinčin věk - měsíce: 19
Rubrika: Deníček




Martinka našla hříbek :-)
Před obědem jsem se rozhodl jet s Martinkou po dlouhé době opět na kolo. Martinka je už v pořádku, tak proč ne? Dana má alespoň klid na vaření oběda a přípravy našeho odjezdu k babičce.
Jedeme polní cestou do kopce k lesu. Chci zhodnotit houbovou situaci a Martince ukázat zblízka les. Doposud byla přímo v lese jenom jednou a na skok. Konečně jsme v lese, vysazuji Martinku z kola a jdeme na exkurzi. Ukazujeme si stromy, jehličí, pařezy, borůvčí, houby a spoustu dalších věcí. Martinka vše pečlivě sleduje a opakuje po mě. Nejvíce ji v lese zaujaly houby. Snaží se sbírat všechny které zahlédne. Nezbývá než provést školení. Vysvětluji Martince,"Marti, tyhle bílé houby se nedají hamat a říkáme jim prašivky!" Marťa opakuje,"Pašivky tam!" Pokračuji,"Sbíráme jenom tamhlety hříbky s hnědou hlavičkou!" Martinka se učí rychle a snaží se najít nějaké hříbky. Hub je kolem nás pěkná síla, růžovek bychom nasbírali plný košík za deset minut a hříbky také musíme nechávat na místě, nemáme totiž žádné zavazadlo na houby. Svěřuji Martince alespoň jednoho hříbka,"Martinko, tady máš houbu a dovezeme ji mamince do polévky!" Martinka přikyvuje a nakonec houbu zahazuje po dlouhé cestě těsně před domem. Bohužel za jízdy a na asfalt. Mamince jsme nedovezli nic :-)
Včera po ránu při vstávání povídá Dana Martince,"Martinko vstávej, tatínek tě oblékne a půjdete spolu do krámu!" Martinka okamžitě živě reaguje,"Trámu tam tam toupit šun-čičku!" :-) Tím nás opravdu moc překvapila, složit takovou souvislou větu. Kupujeme totiž šunku v krámě po pěti dekách pro Martinku, to je jediné maso které jí moc chutná.
Odpoledne jsme přijeli k babičce a Martinka se vyspinkala během jízdy v autě. Probudila se až v Hradci zpocená jako myška. Opět se nám udělalo venku teplo a my s Danou se byli před chvílí poprvé letos koupat na písníku :-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist