Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Ze dne: 21.12.2002
Rubrika: Doma


Titul: Zahozená příležitost?

V poslední době zjišťuji, že co nejsem schopen vyjádřit slovně z očí do očí, napíšu na Net. To je vlastně i tento případ.
Ale začněme od samého začátku - v měsíci říjnu jsem byl mailem kontaktován ředitelem významného serveru www.zena-in.cz. Nabídl mi spolupráci formou, cituji: Váš web jsem shledal velice zajímavým. Chcete se stát externí součástí našeho Webu Žena-In? Vy získáte větší návštěvnost a my reklamní plochu. Domluvili jsme se na osobním setkání v Hradci. Právě v den konání Akce řepa, jak jsem již naznačoval.
Tou dobou jsem zoufale bojoval s databázemi typu MS Access a bál se právě větší návštěvnosti jenž by mohla způsobit zahlcení serveru. (Teď mě napadla asociace s jednou divadelní hrou Járy Cimrmana - Hospoda na mýtince. Říká se tam - můj dědeček byl, dej mu pánbůh lehké odpočinutí, blbec. Byl učiněný samotář, nikoho kolem sebe nesnesl, ale odjakživa toužil stát se hostinským. Postavil si proto hospodu u silnice na Písek, ale chodili mu tam lidi ;-) )
Ředitel výše uvedeného serveru mi nabídl u nich možnost bezplatného webhostingu. Sice mi byla slíbena obsahová nezávislost, ale ne až tak docela. Prý by nebyl problém převést databáze na jejich SQL server. Jejich administrátor by se mi povrtal ve všech skriptech stránek a případně by je musel upravit, aby náhodou příliš nevytěžovaly jejich stroj. Za další - jejich grafik by upravil vzhled eMartinky aby ladil s Ženou-in. Nakonec mi z toho vyšlo, že vlastně pouze budu psát o Martince pro Ženu-in a vlastní projekt hodím za hlavu. Za eMartinkou se skrývá neuvěřitelné množství práce, kterou nelze penězi vyčíslit. Konečné moje rozhodnutí zní takto - zůstanu sám sebou a myslím, že budu spokojený já sám a i všichni naši věrní čtenáři.


Copyright © - LTX 2001 - 2024