Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 22.12.2002
Martinčin věk - měsíce: 23
Rubrika: Deníček




Martinka táhne sáňky do kopce :-)
Po ránu nás Martinka v posteli velice překvapila. Vlastní knížku Počítání v ZOO Je tam jeden slon, devět hadů, osm papušků, atd. Martinka si knížku otevřela a povídala,"Tady je osm papouchů, tady sedum kačenek!" V první chvíli to vypadalo, jako že rozeznává číslice. Opak je však pravdou, má to nazpaměť naučené :-)
Po snídani jsem si uvařil kávu a usadil se na gauči, než se pustím do nějaké činnost. Martinka odběhla a za chvíli stála ve dveřích, sundané bačkůrky, na nožičkách natažené podkolenky, na ručičkách rukavičky a sdělovala nám,"Deme ven, tatínku!" Dana potřebovala vařit a tak jsme šli spolu. Sníh nám prozatím netaje a teplota se drží těsně pod bodem mrazu. Nejdříve jsme vyšli bez sáněk, ale stačilo aby Marťa spatřila kluka se sáňkami. Povídala,"Deme domů, sánky vememe!", otočila a šupajdila zpět. Tak jsme je vytáhli ze stodoly a já vezl Martinku na kopec. Potkali jsme tam malého Ondru s tatínkem. Také byli sami venku. Stejně jako včera jsem Martinku nepřesvědčil, aby běžela chvíli po svých. Sice ji můžete vidět táhnout sáňky, ale vydrželo jí to tak pět metrů :o) Také jsem zkoušel po dojezdu dolů Martince se sáňkami utéct. Fakt je, že za mnou do kopce běžela, avšak s velikým křikem ;-) Z odpolední výpravy do lesa :-)
Dnes se Martinka již může vykoupat ve velké vaně. Kapříka jsem včera večer vyřešil a už je v mrazáku. Daně totiž chutná jedině přemražený. Kromě toho je to takhle v pohodě, žádná honička na poslední chvíli. Martinka mi po ránu povídala,"Máme kapva v koupelně!" Já jí oponoval,"Martinko, kapra už nemáme!" Martinka se běžela podívat a po chvíli z koupelny znělo udivené,"Nemáme kapšíka, de je?" Tak jsem jí to vysvětlil,"Martinko, z kapra už je masíčko, zhamáme ho!" Martinka ihned reagovala,"Rybička dobrá, zhamáme rybičku, jo, jo!" Kapří polévku jsme měli dnes k obědu a Martince celkem chutnala. Ještě před obědem, zatímco Dana připravovala vánočku, já obíral maso z kapra na polévku. Martinka si přisunula židli a žadonila,"Matinka ochutná, masíčko!" Není divu, že potom polévku moc nechtěla, takhle se mnou snědla pár kousků kapřího masíčka. Ryby jí moc chutnají :o)
Po Martinčině vyspinkání potřebovala Dana upéct vánočku, tak jsme se s Marťou sami vypravili do lesa. Vzhledem k tomu, že to je pěkně do kopce jsem vzal Martinku za posledními domy na koníčka. Což o to, v lese se nám líbilo, jenom mi při zpáteční cestě ujely obě nohy a letěli jsme na zem. Já dopadl pěkně tvrdě a Martinka měkce přistála ve sněhu. Jenom se chudinka lekla a chvíli pěkně brečela. V lese je naštěstí místy i 30cm sněhu. Martinka mě celou další cestu na koníčku upozorňovala,"Pomalu tatínku, nepadneme!" :-)
P.S.: 2050 Martinka již skoro usnula, jenomže někdo dělal za domem ostrý nácvik na Silvestra s kulovými pumami a ty obrovské rány a záblesky vylekaly Martinku. Natolik, že se rozbrečela a všechno vyblinkala. Právě se ji Dana snaží uklidnit a uspat :-(

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist