Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Ze dne: 16.02.2003
Věk - měsíce: 25
Rubrika: Novinky


Titul: Velké stěhování...

Prázdné místo po naší odstěhované posteli :-) Jistě se ptáte, proč k takovému stěhování došlo? Původní umístění Martinčiny postele bylo z mnoha hledisek naprosto nevyhovující. Za prvé - ložnice je vlastně první zrekonstruovanou místností a tenkrát jsem nenahodil venkovní stěnu sanační omítkou. Ještě jsem o té speciální vysušující omítce nevěděl a hlavně dříve stěna nebyla vlhká. Dnes je tomu naopak a boční dřevěnou desku jsem vlastně namontoval na mokrou zeď. Časem by se tam jistě objevila plíseň. Nezbývá nic jiného, než na jaře omítku trochu obouchat, alespoň do metru a nahodit sanační omítkou :-(
Dalším a neméně důležitým problémem se jevil studený vzduch táhnoucí od okna přímo na Martinku. Přece jenom pod oknem schází radiátor. V právě panujících krutých mrazech je pod oknem pěkný průvan. Takže včera po Martinčině vyspinkání jsme s Danou seděli v ložnici a meditovali o problému, až padlo konečné rozhodnutí - Martinku přestěhovat. Martinku místo naší postele a my budeme ležet místo ní a studený vzduch nám bude táhnout maximálně na přikryté nohy. Martinčina postel na původním místě :-) Přestěhovat postele nebyl žádný problém, ale s šatní skříní jsem nehnul. Dana mi samozřejmě ve svém stavu nemůže pomáhat a Martinka těžko uzvedne skříň. Dana tedy zatelefonovala k sousedům a za chvíli už pan soused zvonil u našich dveří. Bohužel jsme ho neslyšeli přes silné syčení vysavače. Dana povídala,"Měli bychom vysavač vypnout, abychom slyšeli souseda zvonit!" Po chvíli jsem raději vykoukl z okna a skutečně - ve sněhu se skvěly čerstvé šlápoty směrem k našim dveřím. Soused čekal před domem v husté vánici téměř pět minut!
Přestěhovali jsme skříň a další věci jsem už dělal sám za vydatné Martinčiny asistence. Martinka musela vyfasovat svůj křížový šroubovák, pár šroubků a kde viděla v něčem díru, hned tam byl šroub a Marťa ho šroubovala. Pro ní byla celá akce velikou zábavou ;-) Martinčina postel na novém umístění :-) Po našroubování zadní desky na stěnu jsme přesunuli Martinčinu postel. Marťa se má - vedle její postýlky se nachází dřevěná police se světýlky, s nimiž si může pěkně svítit. My ji měli původně za hlavou. Za naši postel na novém místě jsem díky tomu musel přišroubovat jiná světla.
Martince se nové místo moc líbí a projevovala celou dobu obrovské nadšení. Takové, že nemohla večer ani usnout ;-) Martinka mi pomáhá šroubovat desku na zeď :-) Na této fotografii můžete vidět Martinku v plné práci. Právě šroubujeme velkou desku do hlavy naší velké postele. Ale abych uvedl věci na pravou míru - já ručně šrouby zašrouboval a Martinka mi je vytočila zpět ven. Nevím jak to dělá, ale vždy si přepne na akušroubováku zpětný chod. Musím uznat, že je na manuální činnost velice šikovná ;-)
Těsně před večerním mytím se nám povedlo všechny práce dokončit a musím uznat, že teď vypadá ložnice konečně pořádně a hlavně má Martinka lepší podmínky na spinkání :o)


Copyright © - LTX 2001 - 2024