Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Ze dne: 23.03.2003
Rubrika: Doma


Titul: Na traktoru do města...

Pro dnešek si dopřejeme zábavnější téma.
Všechno to začalo v sobotu večer. V televizi běžela upoutávka na pondělní zábavný pořad Tele-tele a zvláště na jednu jeho část - Teleblbies. Dělají si tam legraci z "jednoduchosti" dětského pořadu Teletubbies. Hned jsem švagrovi vyprávěl, jak Martinku už dávno přestalo bavit sledování Teletubbies. Jediné na co se z celého pořadu vždy těšila, byl krátký živý klip o dětech z celého světa. Několik jich máme nahraných na videu a mě zvláště zaujal jeden, v němž se jde maminka podívat s dětmi na nádraží. Jejich tatínek právě zavírá závory. V našich podmínkách se něco takového hned tak nevidí. Závory vypadají jako obrovská vrata a jsou buď zavřené pro vlak, nebo pro auta. V každém případě se jako vrata zavírají a to ručně. Děti se pak přou z které strany vlastně pojede vlak,"Vláček pojede z pravé strany, zleva jezdí až večer!" Hned mě napadla asociace s vynikají italskou komedií Nástrahy velkoměsta, kde se vesničané stěhují se židlemi ke trati. Předtím jeden z nich pronese,"Dneska je úterý, honem ať ho nezmeškáme!" Kolem nich projede vlak a ozývají se komentáře,"To je krása, to je nádhera, tak zas za týden!" :o)
Začali jsme rozebírat další scény z filmu a došli k jedné v níž hlavní hrdina jede na trakoru rušnou městskou třídou. Mohu Vám říci, že jsem podobnou situaci zažil na vlastní kůži a to během absolvování autoškoly.
Autoškolu jsem absolvoval v roce 1992. Jednalo se o kompletní výcvik na kategorie B,C a T. Jelikož autoškola probíhala u Dopravního podniku v Hradci Králové, céčko jsem místo s náklaďákem jezdil s autobusem, těch tam měli dost. Zato pět hodin jízd s traktorem probíhalo velice zajímavě. Instruktor tehdy prohlásil,"Potřebuji zajet na hradecké Hlavní nádraží, vyzvednout nějaké věci v úschovně. Tak jsme jeli. Co na tom, že ve městě v tu chvíli vrcholila dopravní špička. Vydal jsem se s traktorem bez vleku po hlavní Gočárově třídě směrem na nádraží. Kdy se mi ještě v budoucnu poštěstí projet se v traktoru těmito místy! Náležitě jsem si celou situaci v roli brzdy silničního provozu vychutnal :-)


Copyright © - LTX 2001 - 2024