Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 25.04.2003
Martinčin věk - měsíce: 27
Rubrika: Deníček




Dana se snaží nacpat do Martinky jogurt ;-)
Jako na většině vesnic se i u nás pořádá každoroční sběr železného šrotu. Místní fotbalisté celou akci zorganizují, aby si maličko finančně polepšili(Čarodějnice se totiž blíží ;-) ). Vlastní svoz proběhne zítra, takže jsme s Martinkou navečer nakládali na dvorku staré železo na kolečko a vozili ho k hlavní silnici. Martinka mi asistovala a sama tahala různé tyčky a dráty. V jednu chvíli mi upadl na zem starý hrnec. Martinka se začala smát a posléze mě chlácholila,"To nic, to stává, tatínku!" :o) Když už bylo kolečko plné, Martinka se chytla madla a jeli jsme až ke škole, zvětšit hromadu šrotu. Po vyložení jsem na dno položil pracovní rukavice, na ně Martinku a frrr, letěli jsme domů. To víte, Martince se taková jízda moc zamlouvá. Však mi po příjezdu na dvorek povídala,"Tatínku, naložíme etě šjot?" Ještě bylo co k nakládání, takže jsme jízdu zopakovali :-)
Nastal čas večeře a my museli domů. Martinka již ode dveří hlásila,"Maminkó, de si? Já neci butu k večeži, já neci butu!" Dana totiž pekla buchtu v troubě a chvíli předtím o ní Martince vykládala. My však dostali k večeři něco úplně jiného. Veku s hermelínovou pomazánkou a Martinka taktéž veku, pro změnu s máslem a šukou.
Když už jsem nakousl téma jídla - Martinka dokáže při jídle pěkně zlobit. Jakmile už nechce jíst(V poslední době nechce prakticky hned od posazení za stůl ;-) ), začne jakoby náhodou házet lžičku na zem a sama se po stole vyloženě válí. Dana hovořila odpoledne telefonicky s babičkou a ta jí povídala,"Jako bych to viděla přímo před očima. Když jsi byla ty malá, nejedla jsi o mnoho lépe!" Prý je to tak, Dana jako malá šla kolikrát od stolu bez jídla. Táta prostě prohlásil,"Když nechceš jíst, nedostaneš nic!", a jídlo zabavil. K takovému opatření jsme prozatím nedošli ;-)
Na druhou stranu se Martince nedivíme, že nemá na jídlo pořádnou chuť. Stále se nemůže zcela zbavit mírné rýmy a zahlenění. Všichni máme podobné problémy, ale my velcí si s tím umíme lépe poradit. Martinka odmítá smrkat a chvílemi i nepěkně zakašle. Jinak ovšem působí pohodovým dojmem, nechce-li si právě prosazovat svou ;-)
Dnes při večerním mytí se Martinka nechala přesvědčit ke vstupu do sprchové koutu a k osprchování. Sice měla zpočátku jisté výhrady,"Já se bojím, tatínku, já nebudu sprchůvat, já se bojím!" Tak jsem ji namydlil a Martinka se opatrně osprchovala sama. Když pak vylezla ven na osušku, neopomněla se pořádně pochválit,"No vidíš, nic není, nebojí se Martinka, šikovná holka!" :o)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist