Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 26.04.2003
Martinčin věk - měsíce: 27
Rubrika: Deníček




Martinka dřepí na mýtince u řeky :-)
Dnešní víkendové ráno se Martinka probudila již před sedmou hodinou. Naštěstí si vydržela ještě chvíli číst u nás v posteli. I přesto po půl osmé seskočila z postele, během deseti minut se vrátila oblečená a se slovy,"Tatínku távej, deme do krámu!", mě tahala z postele.
V samoobsluze chtěla mermomocí posadit na nákupní vozík. S Danou normálně chodí po svých, neboť nemůže být zvedána kvůli miminku. Dnes tedy jela na vozíčku.
Při odchodu z krámu mi Martinka ukázala seskok z vysokého schodu a bez drže. V poslední době se jí skákání sounož z čehokoliv moc zalíbilo. Však také podruhé seskočila z obrubníku na vedlejší silnici a potřetí z nájezdu na mostku přes potok. Tam došlo k malé chybě, Martinka si skok špatně vypočítala a rozplácla se jak široká tak dlouhá do štěrku. To bylo křiku, ale posléze překvapila všechny kolemjdoucí. Zatnula zuby, přestala brečet a prohlásila,"Doblý, to nic, to se stává, deme táto!" :o)
Dopoledne jsme s Martinkou museli vyluxovat a uklidit, abychom Daně trochu ulehčili. Před obědem pak mi Martinka asistovala při výrobě ocelového stojanu na květiny. Ten jsem svařoval na dvorku. Martinka pendlovala mezi zahradou a dvorkem. Vždy když jsem vytáhl rozbrušovačku abych uřízl nějaké železo, utekla na zahradu. Netrvalo dlouho, otrkala se a klidně zůstávala na dvorku. Pozorovala mě i během sváření. Strašně ji zajímalo, co si to dávám na hlavu, tedy svářečskou kuklu. "Co to má tatínek na havě, ňákou čepici?", ptala se Marťa. Vše jsem jí vysvětlil a přidal dobrou radu,"Martinko, nesmíš se dívat do toho světýlka, to by tě moc bolela očička!" Marťa se vždy raději schovala za roh :-)
Po odpoledním vyspinkání, sotva Martinka otevřela očička, její první otázka zněla,"Co to měl tatínek na havě, co to bylo? Ňáká čepice? Co to mělo za okýnko?" Dana nevěděla o čem je řeč a jak se svářečská kukla ve skutečnosti jmenuje. Pro Martinku to byl zřejmě silný zážitek ;-)
Odpoledne přijela neohlášená babička z Hradce. Užila si trochu Martinky a navečer jsme ji vyprovodili na vlak. Z této doby pochází dnešní fotka. Martinka na ní dřepí a pozoruje jehnědy spadané ze stromů. Opět z nich měla panickou hrůzu, jak jsem tuhle popisoval ve starším článku. Od vlaku jsme se vraceli rychle, střídavě na koníčku za krkem a střídavě po svých. V jednom místě pobíhaly mladé slepice a jedna vyzobla Martince jehnědu přímo z ručky. Martinka se za ní hnala, natáhla ručku, slepice se připlácla k zemi a nechala se od Marti pohladit. Překvapivě jsem na ni hleděl, taková ochočená slepice se hned tak nevidí, když vtom mi druhá slepice začala zobat do boty a snažila se zasáhnout tkaničku. Asi si ji spletla se žížalou, či co. Honem jsme se s Marťou dali před slepicemi na úprk ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist