Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 29.04.2003
Martinčin věk - měsíce: 27
Rubrika: Deníček




Martinka si hraje na pískovišti :-)
Po mém příjezdu z práce se Dana s Martinkou přesunuly za mnou, domů na chodbu. Martinka po chvilce zmizela na dvorek a jako by se po ní slehla zem. Volal jsem a nic, nikdo neodpovídal. Vystartoval jsem tedy s maximálním nasazením ze dveří a jal se Martinku hledat. Hádejte kde seděla. Na zahrádce. Od té doby, co povyrostla a naučila se otevírat kliky, musíme být velice obezřetní. Když si Martinka usmyslí, jde si kam chce.
Už už jsem se dnes chystal snést kolo z půdy a nainstalovat na něj Martinčinu kolosedačku. Musíme začít trénovat, chtěl bych příští týden jet s Martinkou na takovou delší cyklotrasu. Bohužel se pro Marťu zastavila Sylva od sousedů a společně se šly podívat někam na koně. Tak jsem se mezitím pustil do otloukání omítky z kamenného sloupu vedle vrat. Je totiž postavený z krásných pískovcových bloků a ta oprýskaná omítka na něm nevypadala zrovna vábně. Takhle očistím kamení, vyspáruji a budeme to mít na dvorku jako na hradě ;-) Teď ale odbočuji od tématu - Martinka se z procházky vrátila právě v okamžiku vyvrcholení mojí horečné pracovní činnosti. Všude hromady omítky a nešly otevřít vchodové dveře. Musel jsem jednu hromadu trochu odhrnout, aby Martinka mohla jít domů. Sotva zahlédla ten nepořádek prohlásila,"Tatínek má bordel, coto je todleto?", a ukázala na hromadu. Povídám jí,"Martinko, to je omítka, obouchal jsem ji tady ze stěny!" Martinka se na holé kameny podívala a pochválila mě,"Hmm, hezký, ty si šikovnej, tatínku!" :o)
Dnes jsme se nekoupali, pouze sprchovali ve sprchovém koutu. Jak jste si mohli přečíst již dříve, Martinka se sprchy moc bála a tento způsob mytí se jí zamlouvá necelý týden. I přesto dnes brečela. Právě v okamžiku, kdy jsem jí pustil vodu. Martinka křičela,"Nené, neci, to pálí, du ven! Tatínku putíš tudenou?" Jak je libo, namixoval jsem Martince vodu tak studenou, že bych sám pod ni nevlezl a podal sprchu Martince. Uchopila ji a úplně celá se vysprchovala. Když se jí to líbí, proč nepustit studenou vodu, ne? Přece se s ní nebudu rozčilovat ;-)
Martinka chce v posledních dnech večerní pohádku pouze od maminky. Například, dnes už během utírání v koupelně povídala,"Maminka bude povídat pohádku, víš?" Sotva jsme do ložnice přiběhli, svoji žádost zopakovala Daně. Dana však zastávala opačný názor,"Martinko, maminka musí jít žehlit, tatínek ti poví O pejskovi a kočičce, tu maminka neumí!" "Maminka bude povídat néé tatínek, budeme povídat O boudě budce!", na to Martinka. Od Dany prakticky jinou nechce. Dokonce se ji už naučila nazpaměť a je schopná větší část převyprávět sama :o)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist