Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 04.05.2003
Martinčin věk - měsíce: 27
Rubrika: Deníček




Martinka leží s Petruškou ve stínu pod stolem :-)
Těsně před obědem nám Martinka předvedla jeden ze svých způsobů zlobení maminky. Abych Vám naznačil jeho podstatu - Martinka chce všechno po Daně a moji pomoc odmítá. Měla si navléct tepláčky a pak bačkůrky. Neustále přitom opakovala,"Maminka pomůže, maminka udelá!" Jelikož se Dana necítila příliš dobře, odpověděla,"Ne Martinko, tatínek ti pomůže!" Jenomže se Martinka vztekala a rozbrečela se. Dana odešla do ložnice a Martince jsem nakonec pomohl já. Jenomže přitom pěkně křičela. Odkud to ty děti pochytí, to tedy nevím. Na druhou stranu stačí, aby se Dana nenacházela doma a vše probíhá zcela v pohodě. Žádné volání maminky. Při té příležitosti Dana nastínila naše společné hospodaření doma s Martinkou. Myslím tím po dobu Daninýho pobytu v porodnici s miminkem. Budeme si s Martinkou muset vařit a dělat spoustu jiných běžných činností. Martinku přece nemůžu jen tak odbýt, jako třeba sebe před více než dvěma roky ;-)
Po obědě šly obě nejmenší holky spát. Museli jsme, jak říkal děda,"Využít každé volné chvilky bez dětí a dodělat nějaké věci na zahradě!" Tak jo, já šel montovat dohromady nové pískoviště, jež jsem po tři dny pečlivě natíral. Následovalo vyzpevnění kontrukce s houpačkami přivařením různých vzpěr, neboť se ukázala mírně nestabilní. Hlavně, když jsme my dospělí zkoušeli nosnost houpacího prkna. Při této činnosti se mírně vyviklal jeden z nosných sloupů v betonu ;-) Nakonec mě nedělní odpoledne nezklamalo. Dopadlo jako obvykle. To víte, po celý víkend klídek, pohodička a v neděli odpoledne je potřeba najednou vše dokončit, co se za víkend nestihlo. Myslím, že takhle to vypadá všude stejně ;-)
Mezitím se stihly probudit děti a začaly se nám hemžit mezi nohami ;-) Nejvíce to dokáže malá Danielka. Jak říkala Dana,"Je to malý drak!" Na co se dotane, tam vyleze. Nejdříve se ještě doma vyškrábala přes křeslo na okenní parapet a pak venku předvedla stejný manévr z opačné strany okna. Děda se strejdou přivezli písek na betonování a po chvíli se v něm Danielka na kolečku rochnila. Teta ji několikrát z kolečka sundala, ale Danielka se vracela zpět nahoru s rychlostí blesku :o)
Korunu všemu nasadila Martinka a Danielka, chvíli před naším odjezdem. Obě holky byly přistiženy babičkou při chroupání starého a suchého chleba sušícího se pro králíky. Evidentně jim zachutnal. Martinka normálně moc chleba nejí, takže nás přivedla na myšlenku - což kdybychom jí chleba dávali doma také usušit na sluníčko ? ;-)
Ve čtyři hodiny odpolední jsem zajel na skok od hradecké babičky do OBI. Konečně tam měli nařezané a připravené lamino desky. Opět mám co dělat, protentokrát speciální přebalovací skříňku pro naše miminko. Uvidíte, až bude hotová, vyfotografuji ji pro Vás :-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist