Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 16.05.2003
Martinčin věk - měsíce: 28
Rubrika: Deníček




Martinka hledá v Hypernově kolo pro babičku :-)
Včera po večeři Dana vytáhla svoje staré fotoalbum, v němž je vyobrazena coby miminko. Naší známi tuhle povídali,"Tedy, Martinka vypadá téměř jako maminka v jejích letech!" Porovnávali jsme, zdali měli pravdu. Opravdu, na některých fotkách jako by se nacházela Martinka. Však sama Marťa ukazovala na fotky a křičela,"Jéjé, tady je Martinka, tady taky!" Dana jí ale vysvětlovala,"To není Martinka, to je maminka, když byla miminko!" Martinka zastávala opačný názor,"Nené, to je Martinka!" Na jedné fotce stála malá Dana vedle stolu s maličkou, na bříšku ležící tetou Ivanou(Ta má dnes malou Daninku ;-) ). Martinka vykřikla,"Jéjé, tady je Martinka a tady leží Daninká!" Až po hodně dlouhé době si nechala vnutit, jak se věci mají a říkala, že na fotkách je skutečně maminka :o)
Při včerejším koupání jsem poprvé zkusil během mytí Martinčiny hlavy použít sprchu. Martinka si na ni velice pomalu zvyká. Už si bez problémů osprchuje celé tělo, ale na hlavu si doposud nenechala ani stříknout. Martinku jsem začal připravovat na celou operaci již před večeří, během hraní. Hráli jsme si na sprchování hlavy. Martinka zaklonila hlavičku nad plastovou vaničku pro miminko a já ji jako sprchoval dřevěnou vařečkou. Martince se hra moc líbila. Proto jsem ji pak bez problémů ve vaně přemluvil. Martinka měla sice hodně řečí, ale nechala si vlásky namočit sprchou, vyšampónovat a následně i pěnu sprchou spláchnout. Po umytí povídala,"No vidíš, nebála ses, šikovná holka seš, s babičkou pojedeš k móóži!" Stálí čtenáři vědí, že Martinka má nácvik sprchování jako jeden z hlavních bodů cesty k moři s babičkou, dědou a Petruškou :-)
Po příjezdu k babičce si Martinka vytáhla z ledničky vanilkového Bobíka. Povídala,"Tatínku pudu hamat Bobíka!" Posadila se ke stolu se lžičkou, nabrala si pouze jednu, strčila ji do pusinky a tím se svačinkou skončila. Vzal jsem si tedy ještě jednu lžičku a Martinku začal krmit. Povídali jsme si, abych rozptýlil její pozornost a ona jedla. Začal jsem,"Copak jsme viděli během cesty na kole?" Martinka se zamyslela,"Viděli tam koníčky a jeňátka!" Zkoušel jsem dál,"Martinko, jakpak se jmenuje maminka od jehňátka?" "Menuje se, menuje, menuje ovečká!", zněla odpověď. Zeptal jsem se do třetice,"Jakpak se jmenuje tatínek?" Martinka bez rozmýšlení odpověděla,"Tatínek můj se menuje Radek, pšece!" Tak tohle jsem nečekal a vyprskl smíchy :o)
Navečer jsem jel s Martinkou do Hradce, nechat v OBI nařezat lamino desky na zhotovení šuplíků do přebalovací skříňky. Zakázku bude dohotovena až zítra v jedenáct hodin, budu se tam muset znovu vypravit. Z OBI vedla naše cesta do Hypernovy, babička chtěla, abychom se podívali po nějakém kole pro ni a pro dědu. Bohužel, měli pouze dámská. Martinka si vybrala u jedné předváděčky pitíčko Relaxíka a tvářila se naprosto spokojeně. Nakupuje ráda, narozdíl od maminky ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist