Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 18.05.2003
Martinčin věk - měsíce: 28
Rubrika: Deníček




Martinka u babičky na houpačce :-)
Zatímco si celé dopoledne Martinka nádherně hrála, jak s malou Danielkou, tak s Petruškou, před obědem se pěkně předvedla. Ptáte se jak? Hned Vám to povím. S ničím jiným nemá Martinka větší problém, než s pitím. Buď chce pít čaj, limonádu, vodu nebo šťávu a to buď z lahvičky, jiné lahvičky, skleničky či hrníčku. Není to vůbec jednoduché. Pokaždé to vyžaduje nějak jinak. Právě před obědem podávala Daně lahvičku od Jupíka se slovy,"Maminko, já ci bumbu, prosím!" Dana jí odpověděla,"Martinko, teď ne, doma máš u stolu svoji lahvičku se sosáčkem!" Martinka se rozčílila, položila svoji PET lahvičku na beton a rozšlápla ji, stejně jako šlape velké lahve do plastového odpadu. Sotva tak učinila, Dana jí pověděla,"Tak tedy Martinko, do téhle lahve ti už nic nenaleju!" Martinka se rozbrečela a nebyla k utišení. Ještě navíc na ni děda zvýšil hlas a to bylo moc špatně. Martinka brečela, brečela a brečela, nebyla k uklidnění. My víme, že jakékoliv zvýšení hlasu na Martinku nemá absolutně žádný význam. To je jenom přilití oleje do ohně. Martinka se musí uklidnit sama, jinak to nejde.
Navečer jsme přejeli k babičce do Hradce. Martinka řádila se strejdou Martinem, má ho moc ráda a ještě raději s ním blbne. Martin se nám svěřil, že minulý týden skládal přijímací testy na vysoku školu v Brně. Nastínil nám i jednu otázku z testu. Představte si to, máte tři řízky, každý se smaží z jedné strany půl minuty a na pánev se vejdou maximálně dva. Jak dlouho bude trvat jejich osmažení? Odpověď prý byla 2 minuty. To je logické, ale Dana prohlásila,"Já bych to stihla za minutu a půl!" Hned nám překvapeným vysvětlovala,"Na pánev položím dva řízky, po půl minutě první obrátím a druhý si položím stranou. Na pánev položím ten třetí. Po minutě mám první hotový, třetí obrátím a druhý položím obrácený na pánev. No, po minutě a půl mám hotové všechny tři!" Jak vidíte, tímto stylem vaří absolvent Matfyzu ;-)
Od babičky vedla naše cesta domů. Martinka se zmocnila vedle ní položeného balíčku se čtyřmi papírovými kuchyňskými ubrousky. Povídala,"Podžím utěrky, já mám jedna, dvě, čyži utěrky!" Trojku sice přeskočila, ale když chce, napočítá i do pěti :o) Cesta ubíhala v pohodě, až do chvíle odbočení z hlavní silnice k nám. V zatáčce se Martinka zakuckala a následně jsem ucítil na zádech první blinkací vlnu. Bohužel jsem nebyl dostatečně rychlý a Martinka stihla celkem slušně zřídit auto i sebe. K domu jsem pak jel sám a Dana vedla brečící Martinku za ručičku. Nakonec vše dobře dopadlo, Marťa je čistá, auto také a Martinka právě vedle v ložnici usíná :o)
Danu celý víkend hodně zmohl, vždyť není divu v tomto stádiu těhotenství. A teď ještě navíc podvečerní problémy s Martinkou. Právě relaxuje a odpočívá. Na závěr - v rubrice Doma jsem Vám připravil nový článek Teletubbies příkladem? ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist