Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Ze dne: 18.05.2003
Rubrika: Doma


Titul: Teletubbies příkladem?

Minulou neděli v pořadu Rady ptáka Loskutáka prohlásil moderátor Dalibor Gondík(Předváděli tam podomácku vyrobenou pilu s vysavačovým odsáváním pilin),"Zastrčíme tam Nunu, zasvěcení vědí, že se jedná o vysavač!" Nevím, zdali i Vy jste zasvěcenci, proto na okraj naznačím kdo je to Nunu - vysavač z dětského seriálu Teletubbies.
Dnes po obědě přišli Teletubbies na přetřes právě v souvislosti s vysavačem. No a já zrovna někdy před týdnem sledoval s Martinkou jeden díl seriálu nahraný na videu. Musím Vám říci - znám ho již nazpaměť, není divu po několikerém zhlédnutí. Ten díl mě velice zaujal, neboť patří mezi dějově plnější. Nedá mi to a musím se s Vámi o celkový dojem podělit.
Začíná to,"Teletubbies se jednoho dne po probuzení cítili velice šťastní!" Vypravěč měl úplnou pravdu, cítili se šťastní. Natolik, že po sobě zanechali rozházené postýlky. Povídali,"To je ale nepořádek, jéjé!"(Martinka to od nich pochytila a také říká Jéjé! ;-) ) Posléze Tinky-Winky spolu s Tipsym samou radostí mačkali čudlík na pudingovém stroji, až tekl puding nejenom do mističky, ale i na zem. Měli z toho očividnou radost. Také se divili,"To je ale nepořádek, jéjé!" Do třetice Pó a Lála přišly k topinkovači a také radostně mydlily do tlačítka na něm. Skákaly radostí, že toustíčky létaly obloukem na stůl a podlahu. To víte, že se divily,"Jéjé, to je ale nepořádek!" Vypravěč pak pokračoval,"To je ale nepořádek, v postýlkách je nepořádek, na stroji na puding je nepořádek a u stolu je také nepořádek! Kdopak ho uklidí? No přece Nunu!" Poté Nunu ustlal, a vše uklidil. Teletubbies ho na konci pochválili,"Hodný Nunu!"
Proč Vám to všechno vyprávím? Je to hezká výchova, že děti mohou po vzoru Teletubbies dělat s klidem nepořádek u stolu, neuklízet si hračky, vždyť on to někdo uklidí! Nepřipádá Vám to tak?
Martinku Teletubbies naštěstí nikdy příliš nebrali, ale občas se na nějaký díl s chutí podívá. Má ráda hlavně ty reportáže o dětech z celého světa. Co nemusí a ani se jí nedivím je učení se barev. Nevím, zdali víte o čem je řeč. Naznačím - já viděl pouze modrou. Děti se tam patlají v modrých barvách a celých pět minut reportáže neslyšíte nic jiného než,"To je modrá, modrá, modrá, modrá, modrá, modrá, modrá, modrá auta...!" Asi tomu nerozumím, ale takovýhle způsob učení se barev se mi příliš nezamlouvá. Chudáci děti ;-)


Copyright © - LTX 2001 - 2024