Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 22.05.2003
Martinčin věk - měsíce: 28
Rubrika: Deníček




Martinka sjíždí kopec na autě :-)
Před odchodem ze zahrady si Martinka připravila s sebou na dvorek takové modré auto, spíše vaničku na kolečkách. Však ji vidíte na fotografii. Martinka ji má půjčenou již asi rok od sousedů. S Danou jsme se přesunuli k rajčatům a já u nich zapojoval kapací zalévání ze sudu. Martinka mezitím přišla na obrovskou zábavu. Jak můžete vidět, vytáhla pokaždé autíčko nahoru na kopec k vratům a důmyslnými pohyby vpřed a vzad uvedla vozidlo do chodu. Naštěstí nedosahuje takové rychlosti, aby narazila až do plotu. I když jednou se rozfrčela celkem slušně a do plotu skutečně narazila. Zamotala se přitom do psího vína, pnoucího se po plotu. Martinka s velkou radostí sjela kopec ještě nejméně desetkrát. Doma pak Daně vysvětlovala,"Víš, já jedila z kopce na autě, já bumsla do stomečku!" Tak to vidíte, v zimě jsme ji ani za nic nedostali na sáňky a v létě bude sjíždět kopce na autíčku, což je samozřejmě nebezpečnější, hlavně co se případného pádu týče. Teď už zbývá jenom, aby otestovala sjezd z nějakého prudšího kopce ;-)
Martinka má maličko rýmu, stejně jako já. Chytili jsme ji s největší pravděpodobností o víkendu u babičky od Petrušky. Před dnešním sprchováním si Martinka kýchla až to zadunělo a z nosu jí vylétla nudle. Honem jsme ji utřeli a Martinka se ještě navrch pěkně vysmrkala. Tuto dovednost zvládá již bez problémů. Dnes dokonce zafuněla do kapesníčku tak, že to až zatroubilo, k velké Martinčině radosti. Mimo to si Martinka nechce nechávat od nikoho nakapat kapky proti rýmě do nosu. Všechno chce dělat sama a tak si sama i nakape :o)
Po vysprchování Dana právě dopracovala na počítači a přeposlala svoji dnešní činnost přes Internet do firmy. Martinka k ní přišla a žadonila,"Maminko, maminko, povíš pohádku? O kůzátkách, posím!" Dana odpověděla,"Ano Martinko, povím ti pohádku, jenom vypnu počítač!" Martinka hned zareagovala,"Pude spát, pude opočívat, ten ten počítač!" Což o to, počítač spát šel, ale Martinka tu pochodovala ještě ve tři čtvrtě na devět. Ptáte se proč? Normálně v klidu leží ve své posteli a pak usne. Dnes však Dana potřebovala vyžehlit v obyváku prádlo. V takové situaci sedí Martinka na prahu, nebo tu pochoduje. Dělá všechno možné, jenom ne ležet v postýlce. To víte, takových zajímavých věcí na pozorování, to si přece nemůže nechat ujít ;-)
Navečer jsme spolu skolíkovali a sklížili první šuplík ze čtyřech, do přebalovací skříňky. Ač se to předtím nezdálo, dosahuje úctyhodných rozměrů. Výška 18cm, šířka 69cm a hloubka 70cm. Dana se těší, že se jí tam vejdou úplně všechny věci pro miminko :-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist