Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 23.05.2003
Martinčin věk - měsíce: 28
Rubrika: Deníček




Včerejší fotka - natahujeme zalévání k rajčatům :-)
O blížícím se termínu porodu našeho miminka svědčí i první praní látkových plenek. Dana je přivezla uplynulý víkend od babičky a dnes dala první várku do pračky. Nemáme jich moc, neboť papírové plenky jasně vedou. Látkové jsme používali již u Martinky hlavně mezi nožičky, aby je měla více od sebe. Nakonec stejně musela nosit podušku. Právě s plenkami a ostatními věcmi pro miminko souvisí dostavba přebalovací skříňky. Včera se mi a Martince povedlo sestavit jeden šuplík. Dnes jsem pokračoval na dalších třech a kupodivu mi šla práce bez Martinky daleko rychleji. Marťa totiž tou dobou řádila na hřišti s tetou a Sylvou od sousedů.
S Martinkou pracuji rád a ona se mnou také. Sotva se navrátila ze hřiště, radostně přiběhla do chodby. Hned ode dveří jsem od ní byl poučen,"Tatínku, nedávej ten vrták na podahu, sem patší do vrtačky pšece, dám ho tam, nejde to, kus to, jéjé šoubky mám, pomůžu, sem je trčím do dírky, můžu?" No není taková spolupráce veselejší, než tam sedět sám? Dnešní koupání jsme ukončili tradičním sprchováním Martinky studenou vodou. Studenou vyžaduje, tak proč bych ji přemlouval k něčemu jinému, ne? Sotva Marťa vylezla z vany (Doma to má v pohodě, jenom si přešlápne přes okraj na vyvýšený schod hned vedle. Zato u babičky předvela přelezení a seskok z normálně vysoké vany. Poradí si, když chce ;-) ), zabalil jsem ji do osušky. Pověděl jsem Martince,"Martinko, zvedni nohu, otřu ti ji pořádně!" Martinka zaprotestovala s čertíkovským pohledem,"Nené, to není nožička, to je tapajzna!" To má ode mne, tuhle jsem jí říkal,"Martinko, zvedni tu tlapaznu!" :o) Když už jsem u tohoto tématu - těsně před odchodem se češeme. Martinka si musí nejdříve sama hrábnout hřebínkem do vlásků, než mi ho podá. Já ji češu a přitom povídám,"Učešeme hřívu!" Martinka zakroutí hlavičkou,"Já nemám hžíbu, já nemám, koníček má hžíbu, já nemám hžíbu!" Tak takhle se škádlíváme ;-)
Dana je právě na skok vedle v ložnici u Martinky. Poslouchal jsem jejich konverzaci a pilně zapisoval. Dana vysvětlovala,"Martinko, ty budeš spinkat tady v postýlce a maminka si vedle postele postaví malou postýlku pro miminko!" Martinka se ptala,"Depak je ta potýlka malá?" "Na půdě ji máme schovanou a tatínek ji přinese dolů!", odvětila Dana. Martinka pokračovala,"Aháá, na půdě je potýlka, pudu na půdu s tátou, sundáme potýlku dolů, smontujeme ji spolu šoubovákem, no jóó!" Martinka se zamyslela a začala rozebírat jiné téma, řešili jsme ho spolu již během koupání,"Budeme se koupat s miminkem ve vane, budem delat blbosti!" Martinka má pořádně rozkecáno, viďte? Jistě hned tak neusne ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist