Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 25.05.2003
Martinčin věk - měsíce: 28
Rubrika: Deníček




Martinka montuje rádio :-)
Před obědem jsem vedle cesty zahlédl velkou žabičku. Honem jsem se po ní vrhl a po několika skocích ji chytil. Martinka stála a nechápavě mě pozorovala,"Co to dělá tatínek, co to děláš?" Ukázal jsem jí v dlani žábu. Martinka pištěla a radostí skákala okolo,"Jéjé, žabička to jéé, taková maličká, já se nebojím, nebój!" Žábu jsem položil na trávník a Marťu pobídl,"Pohlaď si ji Martinko, je pěkně studená, jako žába!" Martinka velice neochotně natáhla ručičku a na žábu sáhla. Ta se chudinka krčila u země a ani se neodvážila oskákat pryč. Sotva jsme vstali, žába zmizela dlouhými skoky někde na zahrádce. Martinka pak doma Daně vykládala,"Já já tam viděla žabičku, takovou malou, šáhla na ni, bojila se žába!" :o)
Dnešní krásně letní a prosluněný den strávila Martinka víceméně celý na zahrádce. Zato já doma pilně dodělával přebalovací skříňku. K večeru se mi ji povedlo dokončit a tak Dana mohla do jednoho z šuplíků umístit čerstvě vyprané a vyžehlené plínky pro miminko.
Martinka šla po obědě jako obvykle spinkat. Normálně jde Dana s ní, lehne si vedle Martinky pod svoji deku a jakmile Marťa zabere, nechá ji tam samotnou. Tolik teorie, dnešní praktická realizace probíhala úplně jinak. Sotva holky odešly spát, já si v obyváku rozložil nářadí, šroubky, hřebíky, takové kolejnice na šuplíky a spoustu dalších drobností. Asi po půl hodině se otevřely dveře a v nich stála Martinka. Uvítala mě svým šibalským,"Tatínku, kukuč, já nebudu pinkat!" Honem se převlékla a zapojila do pracovního procesu. Udělala menší inventuru v materiálu a vysvětlovala mi," Todleto není šoubek, to se nešoubuje šoubovákem, žebíček to jé, to se ťuká kadivem, víš? Maminko, podívej my pracujeme, víš?" Jelikož jsem potřeboval velice přesně vyměřit kolejničky pro šuplíky a Martinka mi neustále někam lezla, Dana ji raději vzala s sebou na zahrádku :-)
Na dnešní fotografii se Martinka právě snaží zapojit dráťák na zahrádce do zásuvky. Tak nějak si ho přivlastnila a při odchodu na zahrádku neopomene upozornit,"Já si vemu moje rádijo na zahádku, putím ho, jóó?" Hned ho popadne a stěhuje na zahradu. Jenom s tím pouštěním to není zase tak žhavé. Aby bedna hrála, musí se zapojit šňůra do zásuvky umístěné na stromě. A to není vůbec jednoduché ;-)
Jak jste si již mohli všimnout, Martinka nešla po obědě spát. Po večeři se tudíž zdála velice unavená a očička na spadnutí. Sotva však vlezla do vany, jako by načerpala novou energii a začala opět řádit. Ještě při ukládání do postele výskala a sršela dobrou náladou. Dana ji okomentovala,"Neměla by být unavená? Děti by se asi měly koupat v jinou denní dobu!" ;-) Jak se říká zdání klame, Marťa nakonec zabrala za dvacet minut. Když jí pak šla Dana navléknout plínku, Martinka se ani neprobrala. V podstatě to vypadalo, jako kdyby Dana oblékala hadrovou panenku ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist