Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 01.06.2003
Martinčin věk - měsíce: 28
Rubrika: Deníček




Martinka s Danielkou loudí zmrzlinu na Daně :-)
Hned na úvod bych chtěl opožděně popřát všem dětem k jejich dnešnímu svátku. Martince jsme již popřáli a dostala od nás i malý dáreček - vodové barvy a štětce. Moc si je přála a tak se dnes konečně dočkala. Předali jsme jí je po příjezdu domů a sotva je Marťa spatřila, jásala,"Júú, to sou barvičky, já budu malůvat na papír, tětcem budu malůvat, jéé, to sou moje barvičky!" Dana jí je uložila do skříně se slovy,"Martinko, teď už si malovat nebudeš. Pěkně je schováme a až bude venku hezky, vezmeme si barvičky na zahrádku a tam budeme spolu malovat!" Martinka nezapomněla poděkovat a každému nám vlepila sladkou pusinku :o)
V dopoledních hodinách se mnou Dana zajela do Tesca na nákup. Jednalo se pravděpodobně o její poslední výlet do supermarketu, před narozením miminka. Normálně tam chodí nerada a natož teď v jejím stavu. Však se pěkně unavila. Dokonce se zmocnila nákupního košíku a jezdila s ním, prý aby se měla o co opřít ;-)
Martinka zůstala doma a mezitím si hrála s holkama na pískovišti. Dnešní počasí pod mrakem nepřálo koupání a tak se musely zabavit jinak. Naštěstí to u babičky není problém. Včera například babičky přinesla z půdy jeden nový dětský stan, ten zabavila ke svým hrátkám hlavně malá Danielka. Martinka má raději zase takové indiánské tee-pee v němž si hrála i Dana, coby malé batole. Mimo to Martinka závodila s Danielkou na motorkách, tedy odstrkovadlech. Holky mají úplně stejná a tak mohou měřit svoje síly. Martinka však vyhrává, ten rok o který je starší, je velice znát ;-)
Před obědem Martinka projevila zájem o houpání. Byl jsem tak pasován do hodnosti Hlavního houpače. V čem to spočívá? Houpat a houpat děti na hopačkách. Což o to, šestiletá Petruška zvládá houpání sama. Posadil jsem tedy Martinku na druhou a Danielku na třetí houpačku, v našem houpacím centru. Nejvíc chtěla rozhoupávat Martinka, proto jsem se soustředil hlavně na ni. Do Danielky stačilo čas od času strčit a úplně jí to stačilo, zářila spokojeností. Martinka během houpání vykládala,"Sou tady čyži lidi na houpačce. Já Martinka, Daninka, Petuška a můj táta Radek!" V jednu chvíli se mi zdálo, že Martinka hledí jakoby nepřítomně, zeptal jsem se jí,"Martinko, neusínáš?" Marťa zavrtěla hlavičkou a můj pohled padl na Daninku. Ta mezitím úplně vytuhla, spinkala a pevně se držela madla v předklonu. Tak jsme ji sundali a přenesli dospat do pracovny na gauč. Pěkně jsem ji uhoupal, jen co je pravda, viďte? ;-)
Před odjezdem od babičky na mě Dana volala oknem,"Chceš Radku také zmrzlinu?" Martinka jakoby mimochodem zaslechla tuto větu a prohlásila,"Já ci taky mrzlinu!" Sedli jsme si na lavičku a na Danu se vrhla Martinka spolu s Danielkou. Martinka ochutnala lžičku zmrzliny a prohlásila,"To tačí, já neci už!" Zato malá Danielka snědla Daně téměř půlku misky, jak jí zmrzlina chutnala :-)
Závěrem Vám musím říci - Martinka byla celý víkend naprosto hodná a ani jednou se nazavtekala :o)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist