Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 21.06.2003
Martinčin věk - měsíce: 29
Rubrika: Deníček


Proč ta kuna neběhá ?

Martinka jde po schodech ze hřbitova :-)
Před chviličkou jsem zrušil naši šikmou spací plochu. Ve starším článku jsem psal o podložení naší postele v nohách o dvacet centimetrů. To proto, aby miminko netlačilo tolik na děložní hrdlo. Já celou tu dobu spal také nakloněný. Daně však tato poloha nedělala dobře kvůli kašli, jenž ji poslední dny trápí. Stále ne a ne ustoupit :-(
Martinka mě po ránu vytáhla z postele,"Tatínku, deme do krámu, koupíme rohlíčky!" Šli jsme. Hned vedle přechodu pro chodce na hlavní silnici, ležela na zádech u obrubníku mrtvá kuna. S největší pravděpodobností ji srazilo auto. Martinka se mě ptala,"Co to je tatínku?" "To je Martinko kuna!", odpověděl jsem. Martinka se zajímala dál,"Copak se jí stalo? Asi spinká!" Musel jsem ji zklamat,"Martinko, tu kunu zajelo auto, už nebude běhat. Je mrtvá. To víš, přecházela silnici a nerozhlédla se, zdali náhodou nejede nějaké auto!" Martinka chvíli přemýšlela a pak vyzvídala,"Proč nemůže běhat? Vždyť má nožičky!" Kdybych ji nezadržel, hned by šla kunu křísit. Ještě asi nepochopila, že to již nerozchodí.
Martinka je poslední dobou stále více upovídanější. Dalo by se říci, že občas pusinku nezavře. Buď něco komentuje, vysvětluje hračkám kde mají sedět, co mají dělat, nebo si prozpěvuje. Dana se mě dnes dopoledne ptala,"Nevíš, kde je to tichý miminko, které ani nezabrečelo? Jediné co mě utěšuje je fakt, že je Martinka stále méně ukecanější než neteřinka Petruška!" V tom má naprostou pravdu, Petruška nevydrží mlčet ani pět minut. Maximálně když spí ;-)
Po snídani jsem vytáhl hadici s příslušenstvím a Martinka ji zastrčila do zásuvky centrálního vysávání. Luxoval jsem ložnici, obyvák a kuchyň. Na chodbu a koupelnu je pak nutné přestrčit hadici do jiné zásuvky. Sotva jsem uvolnil tu obyvákovou, vyšlo najevo ulomené víčko. To je tam nutné, neboť při vysávání z jiné zásuvky by se touto přisával vzduch. Hned jsem se ptal Martinky,"Kdopak ulomil to víčko, nevíš o něm něco?" Martinka se postavila a kajícně odpověděla,"Já já to ulomila tatínku. Ale to níc, to je v pohoděé, tatínku, to spravíš, viď?" Vše dovršila smutným pohledem. Kdo by odolal. Jak vidno, Marťa nemá vůbec žádný problém. Zásuvku zkusím slepit, ale Martinku zase tak nepodezírám. Víčko mohlo být nalomené již z dřívějška :o)
Odpoledne přijela na skok babička z Hradce. Jeli jsme jí na kole naproti k vlaku. To abychom s ní pak mohli jít delší kus pěšky. Došli jsme také společně zalít na hřbitov, na dnešní fotografii vidíte Martinku kráčející ze schodů. Babička je jí v patách ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist