Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 25.06.2003
Martinčin věk - měsíce: 29
Rubrika: Deníček


Musíme Martince pořídit nové video

Martinka leze po prolézačce :-)
Po příjezdu z práce jsem šel hned zkontrolovat včera vybetonovaný základ ve stodole. Martinka se hnala za mnou a křičela,"My deme betůnovat!" Opatrně sahala na uhlazený povrch a chválila,"Hezký to máš tatínku, móc hezký, můžu šáhnout?"
Marťa po chvíli odběhla za Danou na zahrádku. Po návratu žadonila,"Tatínku, pojedeme na kole? Jóó, pojedeme na kole na písek!" Neustále si přitom sahala do kapes. Co tam má jsem ani netušil. Zjistila to až Dana,"Martinko, copak to schováváš v kapsičkách?" Martinka se na ni zaculila a prohlásila,"Já já mám v kapsičce jahůdky, já je budu hamat na kolé s tatínkem!" Dana jí hned vysvětlila,"Martinko, jahůdky si nemůžeš strkat do kapes, rozmačkaly by se!" :o)
Následovala svačinka. Martinka se nechala nakrmit jogurtem, jak je u ní poslední dobou zvykem a přitom řešila problémy s videem. Jak jsem naznačoval již včera, přestalo nám fungovat. Večer jsem ho rozebral a musel konstatovat jediné - nemá cenu ho spravovat. O víkendu se podíváme po nějakém novém. Martinka se totiž nutně potřebuje dívat na svoje nahrané večerníčky. Ona se jinak na televizi nedívá, pouze ráno dvacet minut a půl hodiny večer. Ale abych se vrátil ke svačince - Martinka mi vypravovala,"Počebuju videjo, tatínku je zobitý, spravíš mi ho?" Odpověděl jsem jí,"Martinko, to nepůjde spravit, musíme koupit nový!" Martinka pokračovala,"No jó, musíme koupit nový, pojedeme ho koupit u babičky v Hradci, nový videjó, abych se mohla koukat na večerníčky, na Mapefíka, Makovou panenku a Bílou Málku(Vílu Amalku pozn.překladatele ;-) )!" Dnes po večerníčku chtěla také pustit video, jenomže žádné jiné nemáme. Nakonec se spokojila s audiokazetou Hurvínek a lupiči - tu můžu i já ;-). Pozorně poslouchala a vypila přitom svoji lahvičku se Sunarem.
Dana právě vedle v ložnici navléká Martince plínku pro jistotu. Marťa povídá, povídá a pusinku nezavře,"Pojedeme za babičkou? Koupíme tam belíček s vodou a rybičkama. Až bude svítit sluníčko já budu sáňkůvat, jó?" Takhle bych mohl pokračovat minimálně ještě další stránku. Dana na mě v jednu chvíli i zavolala,"Tatínku, nemáme tam někde roubík!" ;-) Martinka totiž celý den Danu pěkně deptá. Neustále něco vykládá a když má něco udělat, ke všemu má výhrady. Navíc občas křičí a piští. Na druhou stranu - dělá to pouze občas, ale Dana má co dělat se sebou, svojí únavou a miminkem.
Na závěr tu mám maličkou poznámku k dnešní fotografii. Pochází od hospůdky pod hradem. Martinka si nejdříve hrála na písku s přibližně stejně starou holčičkou a pak zatoužila po prolézačkách. Nejvíce ji zaujaly zatlučené kůly po nichž se dá chodit. Jak vidíte, Martinka zvolila bezpečnější variantu, to jest lezení :-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist