Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 29.06.2003
Martinčin věk - měsíce: 29
Rubrika: Deníček


Jak to bylo s čůráním od kraviček

Martinka se u babičky koupe :-)
Konečně nastala chvilka klidu a já tak mohu s velkým zpožděním - ve 2130 začít psát dnešní článek. Za celý den se seběhla spousta věcí a my hlavně přijeli pozdě domů od babičky. Martinka se díky tomu dostala do postele až ve 2100hod.
Dopoledne se na nás obloha mračila až před obědem se krásně vyjasnilo. Malá Danielka, sotva vyběhla na dvorek, už se hnala k bazénu. Po chvíli strejda hlásil,"Honéém, pojďte si někdo pro Daninku, skočila do bazénu a je celá promočená!" Musela se převléknout a osušit. Tvářila se však navýsost spokojeně. Martinka také běhala kolem bazénu a sotva vysvitlo sluníčko, ptala se,"Je to dneska na koupání, tatínku?" Ujistil jsem ji,"Ano Martinko, můžeš se jít vykoupat!" To bylo radosti a cákání :o)
Po obědě jsem přivezl babičku z Hradce. Normálně se stavujeme u ní v paneláku, ale Dana by takové vedro ve svém stavu jenom těžko zvládala. Stavil jsem se s babičkou Tescu na nákup a babička při té příležitosti Martince zakoupila dětskou nafukovací podložku s Ferdou mravencem. Martinka tak má celou sérii - kruh, křidélka a podložku. Už se chystá, jak si všechno vezme k moři. Před chviličkou mi během nasazování plínky pro jistotu povídala,"Já já si vemu k móži kšidýlka, kruh, podložku, to se vejdé do kufru, to se vejdé do letadla. Já budu plavat po móži na podložce a budu koukat okýnkem na rybičky!" Ona ta podložka má takové průhledné okýnko. Martinka se moc těší na dovolenou u moře s babičkou, dědou a Petruškou :-)
Když už jsme u Martinčina povídání - včera jsme jí také večer nasazovali plínku. Martinka seděla na nočníku a nechtěla z něho vstát. Dana jí povídala,"Martinko, mám ti nasadit plínku, nebo mám jít pryč?" Martinka povídala,"Nechóď maminko! Maminkó, depak bydlí stonožka?" "Bydlí pod zemí!", na to Dana. Martinka pokračovala se zdržováním,"Achá, bydlí pod zemí! A maminko, depak bydlej myšky?" Dana odpověděla stejně jako v předcházejícím případě. Martinka hovořila dále,"Myšky bydlej pod zemí, maj tam vyhrabaný pelíšky, takový!" Po chvíli Martinka změnila téma,"Kampak vlastně vez ten trator čůrání od kraviček? To už Dana nemohla. Víte co má Martinka s tím čůráním od kraviček? Odpoledne jsme jeli na písák a právě jel vlak. Zastavil jsem tedy kolo u přejezdu a před námi stál traktor s fekálním návěsem. Martinka ukázala na takovou trubku vzadu a tázala se,"Copak to tady kape na silnici, tatínku?" Vysvětlil jsem jí,"To je Martinko močůvka, čůrání od kraviček!" ;-)
Když jsem dnes před spaním Martince převyprávěl pohádku Jak pejsek s kočičkou vařili dort a na jejím konci jim ošklivý pes sežral dort, Martinka najednou vyhrkla,"Starej pes jim sežlal dort, poď tatínku, uvažíme jetě jeden!" To by se jí hodilo, vyprávět celý příběh ještě jednou ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist