Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 02.07.2003
Martinčin věk - měsíce: 29
Rubrika: Deníček


Výprava k řece - hledáme místo na koupání

Martinka drží muchomůrku růžovku :-)
Po svačince Martinka obcházela netrpělivě bazének, jehož hladinu maličko zvedl včerejší večerní déšť. Ptala se nás,"Ta vodička je teplá, můžu se jít koupat?" Dana jí však zkazila radost,"Martinko, podívej se. Sluníčko svítí jenom občas a mimo to se ochladilo. Nemůžeš se jít koupat!" Martinka prosila, ale dostalo se jí jediné odpovědi,"Víš co? Pojedete se s tatínkem projet na kole, ano?" "Anóó, jedeméé na koléé!", křičela Martinka a běžela domů.
Na chodbě našla jednu medvídkovou sponku do vlásků od tety Martiny a už mi vysvětlovala,"Víš tatínku, jájá musím si vzít ponky k móži, abych je nazapomněla. Abych si je dala do vlásků, tadý, abych byla hezká holka!" Na ta slova položila sponky na pračku a pokračovala,"Jedeme na koléé, vem si tatínku telefón, foťák a jedemé! Maminka tu zůstane sama, smutno jí bude. Ale to nevadíí, viď?" Tak to vidíte, Dana s námi nemůže jet a tak ji Martinka bez výčitek svědomí zanechá doma ;-)
Jeli jsme se projet, ne však na písek. Vysvětlil jsem Martince účel naší cesty,"Dnes pojedeme dolů k řece a podíváme se, zdali by se tam někde dalo plavat na matračce!" To víte, Martinka má jet zanedlouho k moři a ještě pořádně na hluboké vodě netrénovala. Řeka je k nácviku ideální. Po určitých úsecích postavili chataři a koupající se kamenné hrázky a tak maximální hloubka dosahuje asi tři čtvrtě metru. Je tam sice proud, ale dál než k první kamenné hrázi Martinka stejně nedoplave ;-) Kvůli případnému převrácení matrace si pak musí navléknou plavací křidýlka. Jenom jestli bude chtít do takové ledárny vlézt ;-)
Cestou k řece na kole mi Martinka vyprávěla,"Já se budu koupat, vleze tam se mnou tatínek, maminka a miminko taky. Miminko tam skočí a žbluňkne. To miminka umí žbluňkout do vodičky. Budeme se koupat spolu v bazénku!" Hezky to má Martinka vymyšlené, viďte? Já jí tuhle vyprávěl o velikém bazénu, který bychom chtěli koupit příští rok. Do něho bychom se bez problémů vešli všichni, jenom si to Martinka přebrala po svém :o)
Konečně jsme dojeli k řece, prohlédli si asi tři příhodná místa a já se pak Martinky otázal,"Pojedem se podívat do lesa, zdali náhodou nerostou houbičky?" Zezadu ze sedačky se ozvalo,"Hurá pojedeme na hžíbečky, natrháme, dovezeme mamince a ta z nich uvaží omáčku, mňam!" Samozřejmě, že houby nerostou, vždyť za celý měsíc ani nekáplo, ale projeli jsme mostkem pod kolejemi a přebrodili potok protékají těmito místy. Kousek dál v lese jsme skutečně objevili pár růžovek, ale nestálo za to je vozit domů. Martinka Vám alespoň jednu ukazuje na fotce. Utrhla jí pěkně hlavičku :o) 20<sup>45</sup> - díváme se z okna na duhu :-)
Na závěr tu mám podívanou, jenž se nám naskytla ve tři čtvrtě na devět. Za oknem se ukázala duha tak krásná, že jsem šel vytáhnout Martinku z postýlky - stejně ještě nespala. Marťa stála na okně skákala radostí a ukazovala,"Tam je duhá, je červená, oranžová, taky zelená, taky žutá!" :-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist