Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 04.07.2003
Martinčin věk - měsíce: 29
Rubrika: Deníček


Co se u Vás děje ? Nerodíte už ?

Martinka mi pomáhá :-)
Včera se mi povedlo pěkně vybláznit babičku z Hradce. Tolik, že mi hned po ránu telefonovala do práce,"Copak se u Vás děje? Nerodíte už? Na pevnou linku se vám nedá dovolat a mobila máš také vypnutýho!" Uklidnil jsem babičku, opravdu ještě nerodíme ;-) Celé nedorozumnění vzniklo delším připojením na Internet. Můj mobilní Eurotel bohužel nemá v našem údolíčku řádné pokrytí a telefonovat bez výpadků se dá stoprocentně pouze venku na dvoře. To je praktické zvláště v zimě, za sněhové vánice ;-)
Před svačinkou jsem se pustil do práce ve stodole, potřebuji ještě natáhnout kabely a zbytek elektroinstalace. Martinka mi pomáhala, jak můžete vidět. Přerovnala tři druhy šroubků do jedné přihrádky, shodila pár věcí na zem a z vypínače vyklepala šroubky neznámo kam. Hlavně, že se zabaví ;-) Dana vykoukla ze dveří a volala na nás,"Neměli byste jít už svačit? Vždyť je po čtvrté!" Martinka se ozvala jako první,"Budeme svačit, až to doděláme, maminkó!" Dana mávla rezignovaně rukou a šla vařit kávu :o)
Po svačince Martinka šmejdila kolem bazénu a neustále sondovala,"Je to dneska na koupání?" Dostalo se jí záporné odpovědi. Zkoušela dál,"Ale na kolo to dneska je, viď?" Dana jí pověděla,"Martinko, to se musíš v první řadě zeptat tatínka!" Zeptala se a jeli jsme. Právě jsme na kole přejeli brod přes potok :-)
Ani ve snu by mě nenapadlo, že se nedaleko naší vsi rozkládá v uzavřeném údolí taková krásná scenérie. Dalo by se říci místo, kam vkročili pouze zemědělci(Soudě dle obdělaných ploch) a Východočeská energetika(Sloupy vysokého napětí ;-) ). Jinak žádná auta, cesty, prostě nic. Jenom zpěv ptactva a cvrlikání kobylek. Jeli jsme s Martinkou tou idylkou, víceméně po louce, až se před námi vynořila cesta pro traktory. Chvíli vedla z kopečka a najednou se nořila do potoka. Vyloženě brod přes potok. Dojel jsem až k vodě a snažil se odhadnout hloubku vody. Martince jsem pak pověděl,"Musíme to vzít s rozjezdem, v potoce nemůžu šlapat, tak abychom tam nespadli!" Martinka mě chlácholila,"Nebój, tatínku, nepadnem do vodičky!" Poslechl jsem ji a po asi dvacetimetrovém rozjezdu na cestě jsme vlétli do vody. Musím konstatovat, že traktory mají větší možný ponor. Maximální hloubka mohla činit tak třicet centimetrů. Jen tak tak jsem zatáhl podvozek a boty zůstaly ušetřené. Po zdolání brodu jsem ho pro Vás neopomněl zvěčnit :-)
Šťastně se nám podařilo dojet až pod hrad, na pískoviště. Cestou jsem ještě musel dvakrát stavět a Martince ukazovat nejdříve ječmen a posléze i oves. Ovsem jsme v závěru naší krkolomné cesty museli i kousek projet, po vyšlapané cestičce ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist