Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 13.07.2003
Martinčin věk - měsíce: 29
Rubrika: Deníček


Danu s Vojtíškem zítra propustí z porodnice

Martinka mi pomáhá připravovat kočárek :-)
Po celé dopoledne jsme s Martinko dostavovali zeď. Martinka mi nabírala maltu z kolečka do kbelíku a celkem se zamazala. Všechno její oblečení jsem raději vypral ruce, abychom tu spoušť z oblečení ještě někdy dostali. Martinka si pak hrála chvíli na písku a najednou zvolala,"Tatínku, tady je taková divná žížalka, já se jí bojím!" Honem jsem se na ni běžel podívat a ona to byla housenka. Stejně jsem ji musel odstranit.
Odpoledne jsme s Martinkou opět zavítali do porodnice. Dnes snad již naposledy, zítra dopoledne si teoreticky máme zajet pro Danu a Vojtíška. Vše ovšem závisí na průběhu Vojtíškovy žloutenky. Prozatím se nezhoršuje ;-)
Dana Vojtíška pilně kojí. Mlíčka má dostatek a tak dnes Vojta vypil najednou 90ml mlíčka. Není divu, že už váží více než po porodu. Celé to množství mlíčka se musí někde projevit a tak celkem často kaká. Jak říkala Dana - Vojtíšek je pokakaný, Dana mu navlékne novou plínku a než ji stihne zapnout je opět plná. Znovu ho přebalí a jdou se nakrmit. Vojtíšek pak během kojení stihne zaplnit i tu třetí. Dana mi už dopoledne telefonovala, abych jí přinesl další vlhčené ubrousky na zadeček.
Po příjezdu do nemocnice nás nechtěli pustit do areálu s autem. O víkendu mají zataženou závoru a každého vjíždějícího si prověřují. Paní nás však nakonec pustila dovnitř. Dnes byla návštěvní místnost pěkně zaplněná a málem jsme si neměli kam sednout. V neděli chodí do nemocnice více návštěv a kromě toho nemají v porodnici žádné volné místo. Dana mi povídala, jak jim sestřička dopoledne vysvětlovala,"Pokud nemáte věci na miminka příliš špinavé, nevyměňujte je. Dnes tu leží moc dětí a čistého oblečení je málo!" Z porodnice propouštějí již zítra, tak se hned situace změní ;-)
Vojtíška jsem natočil na video, pěkně se protahoval a v jednu chvíli i koukal. Původně jsem chtěl nějaké fotky stáhnout z videa, ale mám problémy s instalací střihového softwaru do počítače. Z kamery jdou totiž data stáhnout speciálním kabelem a kartou. Oboje bylo součástí balení kamery. Jenomže při instalaci mi systém ohlásil - Máte málo místa na disku. Nedá se nic dělat, musím zakoupit nějaký nový harddisk :-(
Z porodnice jsme s Martinkou jeli honem domů, připravit vše na zítřejší příjezd Vojtíška. Nařezali jsme molitany na přebalovací pult v obyváku a v koupelně. Pak už jen zbývalo obalit je zakoupeným igelitovým ubrusem. Umyli jsme kočárek, namazali ho a vyměnili sporťák za hlubokou korbičku. Umyli jsme vaničku a z půdy přinesli speciální prkýnka na podložení vaničky na velké vaně. V nějakém dalším článku Vám popíši a vyfotografuji, jak to vlastně vypadá.
Až Martinka usne, ještě musím vyluxovat a setřít dlažbu. Znáte to, po celou dobu jsem neuklízel ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist