Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 14.07.2003
Martinčin věk - měsíce: 29
Rubrika: Deníček


Vojtíšek je konečně s maminkou doma

Dana s Vojtíškem při odchodu z porodnice :-)
Konečně jsme všichni doma. Těsně před obědem mi dana telefonovala, že jsou s Vojtíškem papírově odbaveni a čekají na odvoz. Ono to totiž v Rychnovské nemocnici nebylo vůbec jednoduché. Jak jsem psal již dříve, narodilo se tam hodně dětí a v pondělí po víkendu propouštěli najednou šest maminek s miminky. Holt nejsou na takové návaly zvyklí ;-)
Martinka jela samozřejmě se mnou a oblékl jsem jí nádherné modré šatičky. Jak mi tuhle říkala Dana,"Martinka má spoustu šatiček a ty ji přivedeš do porodnice v kraťasech a tričku!" Jak vidíte, polepšil jsem se ;-)
Po příjezdu výtahem nahoru vykoukla Dana a vzala si od nás přinesené oblečení. Pak už jsme čekali, než sestřička oblékne Vojtíška. Já s Martinkou zatím stál připravený s kamerou a fotoaparátem za dveřmi. Však jsem pro Vás šťastnou maminku Danu i s Vojtíškem v náručí vyfotil. Ode dneška máte možnost sledovat naše fotografie v lepší kvalitě. Kamarádka nám totiž poslala náš nový digiťák - jedná se o miniaturní 3,2 Mpixelový zázrak s názvem Canon Ixus V3. Fotky musím samozřejmě pro Internetové použití zmenšit - tak na 30-40kB, proto se maličko zhorší jejich kvalita.
Z nemocnice jsme honem odjeli domů, abychom se naobědvali. Martinka byla(A je ;-) ) z Vojtíška úplně vedle. Neustále sleduje co provádí a ptá se,"Copak to dělá miminko Vojtíšek? Vrtí se pšece!" Nebo,"Tatíínkůů, maličko brečí miminko Vojtíšek!" To bylo těsně před koupáním, kdy Martinka sledovala Večerníček a Vojtíšek se právě probouzel. Před spaním nám vysvětlovala,"Až, až bude zimá, vememe moje sáňky s tučňákem, nasedneme s Vojtíškem, pojedeme z kopce, pševrátíme se, to budé legrace!" Jak vidíte, Martinka má s Vojtou jasné plány. Jinak se nám zdá, že na něho nežárlí a přijala jeho přítomnost s ledovým klidem. Myslím, že hodně k tomu pomohly ty poslední dny, které jsme strávili spolu sami. Martinka se díky nim více přeorientovala na tátu. Vyžaduje abych s ní po obědě usínal, večer chce pohádku také jenom ode mne. Jenom dobře, Dana si potřebuje odpočinout. Vojtíška pilně kojí a kromě toho ji bolí hojící se jizva po nutném nástřihu hráze. Když už jsme u toho kojení - Vojtíšek baští ostošest. Doma ho nevážíme jako Martinku, protože to není potřeba. Zcela jasně hlady netrpí. Dana prozatím zvolila ke svým problémům kojení vleže na posteli v ložnici a oběma to tak vyhovuje :o)
Po celé odpoledne Vojtíšek spinkal a je vidět, že to s ním bude v pohodě. Dana ho pak kolem páté nakojila a vydržel až do koupání. Dnešní bylo doma historicky první a celou dobu Vojta proplakal. Zatím ještě nepřišel koupání na chuť. Martinka je pravým opakem, neboť dnes při koupání přišla na poodové ležení ve vodě. Lehne si na zádíčka, hlavičku opře o vanu a prostě se tak povaluje ;-)
Zítra kolem poledne se tu má zastavit dětská doktorka, aby si prohlédla Vojtíška a hlavně ten jeho pupíček. Moc se mu totiž nehojí. Jak dopadneme, Vám zítra popíši :-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist