Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 17.07.2003
Martinčin věk - měsíce: 30
Rubrika: Deníček


Vojtíšek nechce večer usínat

Martinka se chystá vstoupit do řeky ;-)
Předevčírem oslavila Martinka svoje dvou a půl leté narozeniny a dnes i svátek. Proto touto cestou přeji vše nejlepší k svátku i naší milé Martině do Ohia ;-)
Po ránu nás Dana poprosila,"Půjdete na zahrádku a natrháte mi nějaký rybíz na buchtu? Pěkně červený, černý i bílý!" Martinka právě sledovala v televizi Krtečka z videa. Odpověděla,"Teď ne, až se dokoukám!" Já však Marťu rázně zvedl z gauče a šli jsme. Poslední dobou na nás zkouší takovéto věci - včera jsem chtěl, aby už vylezla z bazénu a šla večeřet,"Pojď ven, jdeme Martinko!" Marťa zavrtěla hlavičkou,"Nené, až se dokoupám!" Pověděl jsem jí,"Tak se Martinko dokoupej!" Martinka vylezla z vody a mile prohlásila,"Už sem se dokoupala, tatínku!" To je potvůrka, viďte? ;-)
Po odpoledním vyspinkání jsem naložil Martinku na kolo a dojeli jsme do sousedního města pro první papírové fotografie z nového digifoťáku. Posílal jsem je přes Internet v pondělí v noci a moc se povedly. To budou mít zítra babičky radost, neboť se hned po první zítřejší návštěvě u nás mohou pochlubit čerstvými obrázky. Stavili jsme se ještě na nákupu v samoobsluze a pak nám již nic nebránilo zajet na slibované koupání v řece. Ale ouha. V batohu jsem sice měl sbalené všechny věci pro Martinku k vodě, včetně nafukovací matrace a křidýlek, ale svoje plavky jsem zapomněl. Museli jsme se pro ně ještě otočit domů.
U řeky se Martinka hrnula do vody. Kupodivu jsem musel konstatovat, že je neskutečně teplá. Mohla mít tak kolem 20oC ;-) Martinka se chtěla koupat, bohužel jenom do chvíle, než jsem jí ukázal malé rybičky. Jak jsme se nehýbali, málem se nám vrhaly v celých hejnech po nohách. Martinku moc vyděsily a v okamžiku stála na břehu,"Tatíínkůů, oblečem se, nasednem na kolo a jedem domů!" Smočil jsem se tedy sám a Martinka se pak nechala chviličku držet v silném proudu. Tím pro ni dnešní koupaní v řece skončilo. Ona si jistě postupně zvykne :o)
Na závěr tu mám ještě maličkou připomínku ke včerejšku. Dana odvezla Vojtíška v kočárku na zahradu a on tak strávil venku celkově dvě hodiny. Spinkal bez zabalovačky, ručičky podél tělíčka a tvářil se naprosto spokojeně. Podle doktorů by přitom neměl zůstat venku déle jak dvacet minut. V našich podmínkách by to mělo být jedno, zdali je venku či doma. Vždyť když jde ven, musíme ho svléknout a doma stejně celou dobu větráme, aby se nám místnosti vyhřály(Právě jsem se díval na teploměr a ukazuje po celodenním otevřeném okně neuvěřitelných 23oC ;-) ). Jinak, bydlíme na vesnici a vzduch je tu čistý a voňavý.
(Je právě 2052 ;-) )Jak se už poslední dobou u nás stalo večer zvykem, Vojtíšek mi za zády tak dlouho křičel, až jsem ho musel uklidňovat. Jenomže sotva přestal brečet, ozvala se kanonáda do plínek. Jelikož se Dana sprchovala, musel jsem ho přebalit. Už se zdokonaluji a po rozbalení plínky vím, že musím chvíli počkat, neboť do ní Vojtíšek většinou něco přidá :o)
Ve fotoalbu naleznete i dnes novou Vojtíškovu fotografii ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist