Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 18.07.2003
Martinčin věk - měsíce: 30
Rubrika: Deníček


Martinka odjela na dovolenou

Vojtíšek sedí poprvé v sedačce, Martinka asistuje ;-)
Dnešní den je Martinka naposledy doma, od zítřka jí začínají tři týdny dovolené s babičkou, dědou a neteřinkou Petruškou. Však si dnešní ráno s námi v posteli náležitě užila. Nakvartýrovala se k nám již po sedmé hodině. Dana v tu chvíli začala také kojit Vojtíška. Není divu, že se všichni čtyři v posteli mačkáme. My s Danou totiž nespíme na klasické dvojposteli, ta naše má šířku pouze 1,3m.
Po osmé jsme vyrazili do samoobsluhy pro rohlíčky. Martinka se oblékla jako já - do trička a kraťasů. Po včerejších třicítkových vedrech jsme ochlazení na 18oC uvítali s nadšením. Nikdo jiný venku v tričku nebyl, a tak se nám všichni divili, respektive hlavně Martince,"Není ti zima, Martinko?" Samozřejmě nebyla ;-)
V samoobsluze udivovala všechny přítomné svými znalostmi prostředí,"Podívej se paní, todle je hamání pro kočičky a todle pro pejska!" Pytlíky s potravou pro domácí mazlíčky pozná s přehledem, vždyť jsou na obalech fotky. U pokladny pak sáhla neomylně do regálu a už třímala v ručičce další bublifuk. Začali jsme se spolu domlouvat,"Martinko, koupím ti bublifuk, ale foukat budu já, aby jsi ho zase nevylila!" "Já, já ho tatínku nevyleju, kup mi to foukátko posím!" "Tak ano, ale foukat budeš jenom se mnou!" "Tak jo tatínku!" Paní pokladní nás poslouchala a musela se smát,"Vy se ale pěkně dohadujete!" :o)
Po obědě nešla Martinka spát, neboť jsme se měli s Vojtíškem objevit na kontrole u paní doktorky. Dana Vojtíška oblékla a já přinesl malou autosedačku. Uložili jsme ho do ní a kupodivu ani nebrečel. Martinka skákala kolem sedačky, smála se a hladila co chvíli Vojtíška po ručičkách. Také mu dala pusinku na čelíčko,"Já já můžu pusinkovat miminka jenom na čelíčko, víš?" Naložili jsme děti do auta frčeli za paní doktorkou. Podrobnější článek přinesu později ;-)
Po prohlídce směřovaly naše kroky na náměstí za nákupy. Dana chtěla Martince nechat přihnout náušničky, aby zase nějakou neztratila a potřebovali jsme se ještě stavit v lékárně. Dovnitř šla Dana s Martinkou, zatímco já jezdil po rušné ulici se řvoucím Vojtíškem v kočárku. Až po několika minutách jsem přišel na to, že je potřeba kočárkem vydatně pohupovat, aby ztichl. Sotva přestal brečet, tak se pro změnu spustil pěkný liják. Naštěstí se mi povedlo bleskurychle přetáhnout přes boudu a celý kočárek pláštěnku. A to ji Dana chtěla nechat v autě! Vojtíšek se málem koupal ve tři hodiny odpoledne a ještě k tomu venku ;-)
Navečer přijel děda, babička a prababička, prohlédnout si toho našeho kluka. Už po něm moc dlouho toužili. V nastalém zmatku se Daně a babičce povedlo sbalit Martinčiny věci a tak o půl osmé nastalo krušné loučení. Dana Martinku neuvidí tři týdny a já se s ní na chvíli setkám ještě 29.7. To povezu babičku, dědu, neteřinku Petrušku a samozřejmě naši Martinku na letiště do Prahy. Odlétají v šest hodin ráno na ostrov Korfu. Jéje, ti se budou mít :-)
Dnes jsem koupal Vojtíška opět já a tak nějak budeme praktikovat koupání obden na střídačku, abychom si ho maximálně užili coby miminka. Martinka totiž vyrostla velice rychle a je z ní najednou malá slečna. Po koupání dostal Vojtíšek na lžičce kapky Kanavit, rozpuštěné v mateřském mléce a právě saje od maminky ostošest.
Jistě Vám nemusím připomínat, že ve fotoalbu naleznete každý den novou fotografii Vojtíška ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist