Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 20.07.2003
Martinčin věk - měsíce: 30
Rubrika: Deníček


Vojtíšek si doma pomalu zvyká

Dana nakupuje u Family Frostu ;-)
Před chvílí jsem již potřetí vykoupal Vojtíška a tak jsem se v klidu mohl věnovat psaní. Dana mezitím našeho hladovce nakojila. Během koupání jsem se pořádně zapotil. Není divu, v koupelně musíme přitopit a navléknout Vojtíška do košilek a všechno srovnat dá zabrat. Ještě ke všemu mi oblékání v žádném případě neusnadňuje svým křikem a značnou pohybovou aktivitou ;-)
Ale abych si stále jenom nestěžoval, musím Vojtíška také pochválit. Za posledních pár dní si doma zvykl a je stále hodnější. Křičí pouze občas(Ťuky ťuk na dřevo ;-) ). Pravidelně při rozbalení plínky a pak během koupání. Ani se mu nedivím, těsně po vykoupání totiž dostává mlíčko od maminky a tak asi brečí z hladu.
Dana Vojtíška ve čtyři hodiny přebalovala před kojením. Volala na mě,"Pojď se Radku honem podívat, má nějakého divného pindíka(Tak TOMU u nás doma říkáme ;-) )!" Opravdu, tak nějak se mu na něm udělala boulička. Bez dalších zjevných známek nějakého zánětu. Myslím tím zčervenání, či nadměrnou citlivost. Dana prolásila,"No vidíš, už je to tady, vždyť já se o kluka neumím starat. Co budeme dělat?" Navrhl jsem,"Zatelefonuji kamarádce, jejich Radeček měl nějaké problémy podobného rázu!" Kamarádka pracuje jako sestřička u dětské doktorky, takže by nám mohla poradit. Také že ano - kdyby se prý jednalo o zánět, tak by Vojtíškovi pindík zčervenal. Takhle by to mohla být nahromaděná voda. Prý jak se rychle objeví, zase zmizí. V každém případě, pokud se situace nezlepší, máme zítra zajet k doktorce :-(
Navečer jsme se chystali jít na procházku, neboť venkovní teplota poklesla na 26oC a sluníčko již tolik nepálilo. Jenomže náš kočárek měl měkká kolečka, neboť co jsme ho koupili Martince, nikdo pneumatiky nedofukoval. Honem jsem zaběhl pro pumpičku a snažil se je nahustit. Chvíli to dalo a sotva jsem svoji činnost dokončil, ozvalo se autíčko vezoucí nanuky. Dana mě popoháněla,"Honem, jedeme k silnici, ať ho stihneme!" V pohodě, ještě jsme museli čtvrt hodiny čekat. Na fotografii právě Dana nakupuje nějaké zmrazené mňamky ;-) Nanuky bylo nutné umístit do mrazáku, proto naše kroky zamířily zpět domů. Vojtíšek po celou tu dobu ležel v klidu v kočárku, očička otevřená a pozoroval okolní svět. Ani se neozýval, pouze hýbal ručičkama a zkoumal očičkama interiér kočárku. Má se na co dívat, na potahu se nachází obrázky kočiček. Alespoň Martince se moc zamlouvaly :-)
Když už jsem se zmínil o Martince - po uložení nákupu jsme zamířili na procházku, objet s Vojtíškem malé kolečko po vsi. Dana zatelefonovala babičce a samozřejmě hovořila i s Martinkou. Martinka se v poslední době značně zdokonalila v komunikaci přes telefon. Tak se Dana něco dozvěděla od babičky a zbytek jí pověděla Martinka. Od včerejška až do konce týdne si budou užívat bydlení v dřevěné chatce nedaleko Hořic. Jedná se o rekreační středisko jedné nejmenované firmy z Hradce a nedaleko se nachází i koupaliště. Právě na něj se dnes babička, děda, Martinka a neteřinka Petruška vypravili. Jenomže Martinka má respekt z velké vody, jak již dobře víte a tak se nakonec spokojila s takovým brouzdalištěm vedle velkého bazénu. Vody po kotníky a Martinka tam radostně řádila. Jsem zvědav, co bude říkat za čtrnáct dní moři na Korfu. Necháme se překvapit ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist