Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 22.07.2003
Martinčin věk - měsíce: 30
Rubrika: Deníček


Vojtíšek již vypadá lépe

Jdeme na procházku :-)
Za okny právě prochází první ze slibovaných frontových bouřek a venku se konečně ochladilo o deset stupňů, na 20oC. Maličko riskuji výpadek elektřiny, neboť dnes nepíši na notebooku, ale na pořádném domácím stroji ;-) Také jsem konečně rozdýchal koupání Vojtíška, ve vyhřáté koupelně není divu. Kromě toho, obléknout takové miminko a zavázat mu všechny ty šňůrky za krčkem není nic jednoduchého, ale zlepšuji se každým dnem. Zítra pro změnu koupe Dana. Máme to hezky rozdělené, viďte?
Po ránu si Dana s Vojtíškem pěkně přispali. Vojtíšek se sice probudil již před sedmou hodinou, ale Dana si ho vzala k sobě do velké postele a spinkali až do deváté. Tím také skončilo Vojtíškovo spinkací období a až do mého návratu domů prakticky nezabral. Sice si před obědem hrál na spínkající miminko, ale celou dobu tahal dudlík. Přitom přece nespí, ne?
Vojtíšek měl doposud problémy s říháním si po jídle, ale dnes se evidentně zlepšil. Je to nutné, aby ho netlačilo bříško. Odpoledne ho to dokonce v postýlce natahovalo a on pokaždé statečně spolykal blinkání zpátky. Být to Martinka v jeho věku, už by všechno letělo ven. Vojtíšek se bránil a bránil, až si pěkně nahlas říhl. A bylo rázem po problému :o)
Jistě jste zvědaví, jak je na tom Vojtíšek s pindíkem, přesněji se zánětem předkožky. Mohu Vás ujistit, lepší se to. Dana pečlivě koupe Vojtíška v heřmánkovém vývaru. Konečně nalezla i správnou nádobu a to plastovou misku. Jenom je potřeba přitom Vojtíškovi pokrčit nožičky. On má však takovou sílu, že včera odpoledne natáhl nožky a mísu skopl ze stolu v obyváku. Jistě si dokážete představit, jaká je to spoušť ;-) Dnes jsme ho koupali v heřmánku po koupání spolu a Dana si takovouto spolupráci moc pochvalovala. Vojtíšek se dokonce poprvé v koupeli utišil a přestal brečet. Po koupeli je nutné pod předkožku vytlačit trochu mastičky Opthalmo Framykoin a před zabalením plínky položit na pinďourka tampónek namočený ve vývaru. A je to hotové ;-)
Díky navečernímu zatažení oblohy a mírnému ochlazení jsme šoupli Vojtíška prakticky bez peřinky do kočárku a vyrazili před večeří na delší procházku po horním konci naší vsi. Mimo jiné se ukázat s kočárkem ;-) To víte, že si nás jiní rodičové všimli a přišli se na Vojtíška podívat :-)
O Martince Vám dnes bohužel žádnou novinku nesdělím, neboť nám babička s dědou nezavolali a my jim přece každý den telefonovat nebudeme. Martinka si jistě užívá dovolenou a má se dobře. V souvislosti s Martinkou se Dana chystá uklidit její skříňku s hračkami. Jedná se hlavně o vytřídění starších, se kterými si nehraje. Máme tak reálnou šanci, že Martinka neprovede hned druhý den bleskovou revizi a nebude některé hračky shánět. Za čtrnáct dní by na ně mohla zapomenout. Bláhová představa, viďte?
Připravil jsem pro Vás novou Vojtíškovu stránku a spolu s ní i první článek o návštěvě u doktorky. Zítra to tu ještě maličko upravím ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist