Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 23.07.2003
Martinčin věk - měsíce: 30
Rubrika: Deníček


Vojtíšek je v pořádku

Dana svléká Vojtíška u doktorky
Dana právě telefonuje s babičkou a přitom stíhá i krmit Vojtíška. Hovořila s Martinkou a samozřejmě i babičkou. Martinka prý už plave s křidélky i na zádíčkách. Chová se ve vodě, jako ryba ve vodě. To víte, na koupališti prý nikde nedosáhne na dno a tak musí plavat. Ve velkém bazénu může být přitom minimální hloubka tak metr. Babička proto Martinku popadne do náruče a snese do vody. Už se těším, až se Martinka vrátí domů. Pojedeme se spolu vykoupat do velice pěkného bazénu ve vedlejší vesnici. Je to pouze pět kilometrů, ale přes veliký kopec :o) Abych nezapomněl, moc rád bych se jel projet na kole, ale bez Martinky? Nepřipadá v úvahu.
Dopoledne si nás objednala paní doktorka na kontrolu. Naše doktorka má bohužel dovolenou. Říkám bohužel, neboť by nikdy nenechala Vojtíška brečet rozbaleného dvacet minut v čekárně. To bylo tak - zastupující doktorka si nás objednala na jedenáctou hodinu. Dana pilně Vojtíška v jedenáct svlékla a čekali jsme, až se otevřou dveře ordinace. V čekárně ani noha a přitom jsme čekali těch dvacet minut. Vojtíšek křičel, dokonce řval a nic. Nakonec jsme se však dočkali.
Doktorka prohlédla Vojtíškovi pindíka a konstatovala,"Hmm, pindík se zdá v pořádku, otok zmizel. Zahlédla jste na plínce ještě nějaký výtok?" Dana zakroutila hlavou,"Ne, žádný!" Doktorka zkušeným chmatem obrátila Vojtíška na bříško a zkoumala mu podpaždí, zadeček a krček,"Nikde žádné potníčky, opruzeniny, je zcela v pořádku!" Dana se nakonec doktorky zeptala,"Prosím Vás, jak může vzniknout takový zánět předkožky jenž postihl malého?" Doktorka nám vysvětlila,"To víte, dostane se mu tam třeba kousek z plínky a předkožku to dráždí. Následuje normální reakce - organismus se snaží vypudit cizí těleso pryč a vznikne zánět. To neovlivníte!" Achá, tak jsme moudřejší. Dana se totiž trápila, zdali něco nezanedbala. Takhle si uklidnila svědomí ;-)
Odpoledne se nad naše území přihnala bouřková oblačnost a tak jsem se zašil do stodoly, potřeboval jsem vybourat kus starého betonu. Domů jsem přišel před šestou a uvítal mě Vojtíškův křik. Dana ho měla i s postýlkou v kuchyni a snažila se mu do pusinky nacpat dudlíka. Bezúspěšně. Potřebovala totiž rychle oškrábat brambory, aby je dala vařit k večeři. Proto jsem si odvezl postýlku do obyváku k počítači. Vojtíšek si po chvíli ode mne dudlíka vzal a celkově se uklidnil. Když on byl přes den takhle několikrát vzhůru. Má to nespornou výhodu, teď ve 2010 vedle mě klidně oddychuje a spinká. To mu vydrží celou noc. Samozřejmě se mezitím budí s periodou tak tří hodin a požaduje po mamince mlíčko :o)
Vojtíška dnes koupala Dana, a to mi připomnělo jednu věc - musím dopsat článek o mém prvním koupání. Budete si ho moci přečíst ve speciálním Vojtíškově deníčku, jehož stránku se mi povedlo včera dokončit.

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist