Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 26.07.2003
Martinčin věk - měsíce: 30
Rubrika: Deníček


Na Vojtíška se přijela podívat návštěva

Teta Iva si chová Vojtíška :-)
Včera si Vojtíšek přesunul dobu křiku z osmé na desátou hodinu. Dana ho pak nakojila a vydržel spinkat od jedenácté až do čvrté ranní, celkem v pohodě. Zato od té doby řval a mlíčko pořádně nechtěl. Dokonce se málem vykopal ze zabalovačky. Není divu - začíná mu být nějak malá. Vojtíška evidentně něco trápilo a jako nejpravděpodobnější varianta se jevilo bříško. Dana přemýšlela,"Copak jsem jenom mohla špatného sníst?" Jediné co ji napadlo byla troška syrové cibule ke konzervovaným rybičkám jenž jsme měli včera k večeři. Kdo ví, Vojtíšek se po ránu uklidnil a celé dopoledne naspával v kočárku na dvorku to nepovedené ráno :o)
Těsně před obědem k nám přijela ohlášená návštěva - švagr s rodinou. Scházela jim pouze starší dcera Petruška, ta pro změnu tráví dovolenou u dědy a babičky, spolu s Martinkou. To víte, teta Iva si hned Vojtíška pochovala a následovalo předávání dojmů. Celkem hektické odpoledne, abych tak řekl. Strejda Petr po mě chtěl navíc předvést naši novou digitální kameru a k tomu i foťák. Předvedl jsem a následně proběhla taková ta obhlídka typu Copak je u Vás nového, jistě to znáte ;-))) Zatímco se šla Dana s tetou, Vojtíškem a Danielkou projít, my se švárou vyčistili sedací soupravu. Naše milá návštěva s sebou totiž přivezla vysavač značky Hyla, který umožňuje potahy pěkně vyšampónovat. To náš centrální vysavač neumí.
Před pátou hodinou všichni odjeli. Sotva za nimi zaklaply dveře, Vojtíšek se proměnil z klidného a spícího miminka v nespokojené a křičící. Dana neopomněla poznamenat,"Tak, Vojtíšek ztratil publikum a od této chvíle již nemusí dokazovat, že je vzorné miminko!" ;-) Chvíli se ho snažila utěšovat, avšak bezvýsledně. Vojtíšek křičel, nenechal se uklidnit a neustále plival nabízený atomový dudlík(Pro neznalé - jedná se o anatomický dudlík ;-) ) . Až po mém příchodu maličko zmírnil, ale to jsem ho měl vedle sebe u počítače(Zpracovával jsem právě dnešní fotografie). Po několika minutách mi Dana navrhla,"Zkus ho obrátit na chvíli na bříško, vždyť se mu to tak líbí. Mimo to ho máme pod dozorem!" Hmátl jsem po Vojtíškovi a zkušeným pohybem ho přerotoval na bříško. Pohodička. Křik přestal a Vojtíšek si užíval na bříšku, co chvíli cumlaje ručičku. Když ho omrzel pohled vpravo, otočil hlavičku doleva. Během otočky krásně zdvihal hlavičku a pásl hříbátka. V tomto stavu vydržel po celou naši večeři. To jsme si ho převezli i s postýlkou, hned vedle jídelního stolu. Celkově strávil na bříšku přibližně dvacet minut. Po této době se však tvářil značně unaveně.
Vojtíškova únava z celého dne(Odpoledne nezamhouřil očka od půl páté) se projevila po koupání během kojení. Neustále usínal a Dana ho musela budit.
Jenom se nebojte, Vojtíšek si tu chvíli klidu náležitě vynahradil. Zatímco jsem začal psát tento článek v klidu a pohodě, v polovině mi již Vojtíšek v postýlce náramně koncertoval. Dana ve sprše a já se ho snažil nějak uklidnit. Dudlíka nechtěl a nakonec zabrala výměna atomového dudlíku za klasický. Vojtíšek právě dudlá, tváří se spokojeně a na spinkání v žádné případě nevypadá ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist