Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 27.07.2003
Martinčin věk - měsíce: 30
Rubrika: Deníček


Vojtíšek nechce ve dne spát

Dana si povídá s Vojtíškem :-)
Vojtíšek nám dává přes den zabrat. Abych Vám to blíže vysvětlil - zatímco v noci spinká bez problémů, ve dne probdí část dopoledne a bývá vzhůru i přes oběd. Jak říkala Dana,"Jako by to tušil, v okamžiku kdy si položím talíř s oběděm na stůl, začně brečet!" Dnes to samé - dopoledne jsem pracoval na dvorku a Vojtíška mi Dana vyvezla ven na násep. Pokaždé na maličkou chviličku zabral, ale po několika minutách už s sebou házel a brečel. Na střídačku já a na střídačku Dana jsme k němu chodili a snažili se ho utišit. V jedenáct Dana prohlásila,"Jdeme domů a nabaštíme se!" Nakojila Vojtíška, uložila do postýlky a sotva na stole stály talíře s polévkou, odvedle se ozval křik. Dana zvedala Vojtíška, zdali si neříhne. Uklidnil se my mohli pokračovat v jídle. Bohužel pouze chvíli, neboť křik pokračoval. To už jsem nevydržel a šel Vojtíška konejšit. Dana se mezitím alespoň v klidu naobědvala a pak jsme se vystřídali. U Martinky jsme něco podobného nezažili, proto si musíme zvykat. Jediným problémem je, že si Dana nemůže jít po obědě lehnout a dospat tak noční deficit. I když dnes si spánek dopřála :o)
Odpoledne jsem ještě betonoval takový schůdek do dílny a v duchu si plánoval, jak půjdeme po nakojení s Vojtíškem ven, na procházku. Nedíval jsem se na teploměr a tak jsem dle prostředí v dílně usoudil, že se již ochladilo. To víte, ofukoval mě příjemně chladný a vlhký vzduch proudící z místnosti. Dana mi však povídala,"Radeji bych na procházku nejela, vždyť je skoro třicet stupňů!" Opravdu, na vlastní oči jsem se přesvědčil. Kdo by to byl řekl?
Navečer si Dana s Vojtíškem hezky povídala. Přesněji řečeno, Dana hovořila a Vojtíšek ji poslouchal. Pečlivě sledoval ústa a evidentně se bavil. Ještě se na nás neusmál, ale zkouším ho nestále přesvědčovat ;-) Jednou to příjde.
Martinka mi chybí, stýská se mi po ní. V úterý se uvidíme, to povezu babičku, dědu, Petrušku a Martinku na Ruzyňské letiště. Nevím jak to vidíte vy, naši čtenáři, ale já mám pocit, že s Martinkou byly články zajímavější. Nebo se pletu? Rozhodně nejsem zvyklý psát o malém miminku, jakým Vojtíšek je. Vždyť o Martince jsem začal psát až když jí byly čtyři měsíce ;-)
Před chvílí jsem setřídil Martinčiny nové fotografie dle datumu a Dana je postupně uloží do alba. Nechal jsem je totiž udělat za půl roku najednou a tak se tam vyskytuje i Martinka na sněhu. Všechny jsem fotil dědovým dogiťákem a konečně jsem je nechal vyrobit na papír. Při pohledu na fotky nezbylo než konstatovat, že se za ten půlrok Martinka proměnila v malou slečnu. Na té zimní je ještě coby malá holčička ;-) Když už jsem u toho růstu - Dana neustále zkoumá Vojtíška a přitom povídá,"Tedy nevím, ale nezdá se mi že by Vojtíšek nějak vyrostl!" Když jí přesvědčuji o pravém opaku, odpoví mi,"Jak to mám poznat, když jsem s ním stále!" Před chvílí přemýšlela, co má zítra ještě zařídit,"Musím po ránu zatelefonovat doktorce a domluvit si návštěvu. Už se těším, jak mi vědecky potvrdí Vojtíškův růst!" Tak to vidíte, ono se mi nevěří ;-)
Přečte si nový článek o mém prvním koupání. Klikněte si ZDE :o)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist