Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 28.07.2003
Martinčin věk - měsíce: 30
Rubrika: Deníček


Zítra se setkám s Martinkou !!!

Dana si povídá s Vojtíškem :o)
Vojtíšek je dnes po celý den jako vyměněný. Snad za to může venkovní ochlazení. Teplota totiž spadla ze včerejších tropických 31oC na krásných 22oC a vzduch se stal dýchatelnějším. Vojtíšek tak prospal dopoledne, i celé odpoledne a probral se až dlouho po mém návratu domů, těsně před šestou hodinou podvečerní. Mezitím si stihl ublinknout po vydatném obědě. To víte, Vojtíšek je náramný rychlík, co se jídla týče. Za necelých deset minut sání má bříško plné. A to se ještě zpočátku čílí, že mu mlíčko teče do pusinky příliš rychle a tak ho koutky úst vypouští, coby přebytky. Dnes však vydatně bušil celých patnáct minut a tak ho pak asi bříško tlačilo a musel si maličko ulevit
Jistě jste zaregistrovali, že Vojtíšek prozatím nemá ve své postýlce příliš hraček. Kromě zajíčka a hrajícího motýla, samozřejmě. Už několikrát jsme si říkali, zdali se náhodou v postýlce nenudí a pak vytrapuje, místo toho, aby jenom tak ležel. Proto Dana prohledala uložené hračky po Martince a podařilo se jí vylovit takový chrastící zavírací špendlík. Pouze jeden, druhý musíme koupit, aby měl Vojtíšek co uchopit do obou ručiček. Mimo jiné se chrastěním více naučí ovládat svoje ručičky. Zkoušeli jsme mu dávat špendlík několikrát, pokaždé ho sice sevřel prstíčkama, ale posléze odhodil. Asi bychom toho po něm chtěli moc, viďte? ;-)
Zato když chceme Vojtíškovi vstrčit dudlík do pusinky, brání se ručkama jakoby s naprostou jistotou. Jakmile má dudlíka v puse, je schopen si ho zachytit a vytáhnout ven. Dokonce nás tuhle překvapoval uchopením dudlíka, jeho vytažením a vrácením zpět. Celou akci několikrát zopakoval, než mu dudlík konečně z ručky odpadl. Samozřejmě to ještě nedělá vědomě, ale my se bavíme ;-)
Obávali jsme se večera, neboť celý den Vojtíšek prospal. Ale během koupání si hrál na moc hodné miminko a vůbec nezabrečel. Do toho nepočítám drobné kníkání. Nějak přece musí komunikovat, ne? Dnes koupala Dana a zítra si to zopákne. Ptáte se proč? K tomu se dostaneme na konci článku ;-)
Po koupání a nakojení položila Dana Vojtíška v zabalovačce do postýlky. Nejdříve to vypadalo, že nás čeká další prokřičený večer, ale nakonec si Vojtíšek nechal říci a už v klidu tahal dudlíka.
Tak a teď se konečně mohu věnovat Martince a našemu zítřejšímu plánu. Nejprve mi dovolte malou odbočku ke včerejšku. Telefonovala babička a vypravovala, jak se byli všichni koupat na písáku. Jelikož není vůbec jednoduché dostat Martinku, Petrušku a nejmenší Danielku rychle k cíli po vlastních nožičkách, vymyslel děda geniální věc. Naložil všechny děti na dvoukolák a už se mohlo jet. Děti byly zcela nadšené. Aby ne, vždyť i Martinka mě neustále přesvědčuje, abych ji vozil ve stavebním kolečku :o)
Zítra mám celý den dovolenou a tak pojedu již dopoledne k babičce. Jak jsem již několikrát vysvětloval, povezu všechny, včetně Martinky do metropole na letiště. Bližší reportáž přinesu hned zítra ;-) Na závěr se chci omluvit všem čtenářům, kteří toužili přečíst si článek o našem porodu a namísto kompleního textu nalezli pouze jeho torzo. Ani nevím jak se to stalo, ale při úpravě databáze došlo k jeho destrukci. Vše je napraveno a Vy můžete číst v rubrice Těhotenství ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist