Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 29.07.2003
Martinčin věk - měsíce: 30
Rubrika: Deníček


Cesta do Prahy

Martinka je připravená na odlet :-)
Je právě 2117, Vojtíšek ležící na gauči vedle Dany křičí na celé kolo a není k utišení. Evidentně ho něco trápí. Snažím se napsat pro Vás i dnes čerstvý článek. A to i přesto, že jsem se před chvílí vrátil z Prahy a jsem celkem unavený. Odvážel jsem totiž babičku, dědu, Petrušku a naši Martinku na letiště, v osm odlétali na Korfu.
Již před obědem jsem odjel směrem ku Hradci za Martinkou. Cestou jsem se zastavil v jedné hradecké prodejně PC a nechal si sestavit nabídku na nový domácí počítač. To víte, musíme upgradovat, neboť potřebuji sestříhat video a to na stávajícím stroji udělám jen těžko ;-)
Po zastavení vozu u babičky se ozvalo bouchnutí vchodových dveří a už mi v ústrety běžela Martinka. Ručičky doširoka roztažené a volala na celé kolo,"Jéjé, tatínek můj, tatínek pšijel. Podívejte můj tatíínek!" To bylo radosti, ihned mi skočila kolem krku a už jsme se pusinkovali. Ještě několikrát jsme se pomazlíkovali. Překotně mi vysvětlovala,"Já byla na koupališti, koupala sem se, plavala sem s kšidýlkama, plavala sem na matračce, pojedeme k móži. poletíme letadlem!" Na letadlo se Martinka vyloženě klepala. Zato neteřinka Petruška její radost nesdílela,"Já nechci letět letadlem, já se bojím, že spadne. Taky se mi nelíbí, jak jsme nakloněný po startu!" Na vysvětlenou - Petrušce již bylo šest let a s babičkou a dědou letěla poněkolikáté.
Všechny kufry stály dávno sbaleny v obyváku a my se společně naobědvali. V jednu hodinu jsem přesunul holkám autosedačky do našeho auta. Martinka přímo zářila nedočkavostí, tak si do sedačky vlezla a snažila se sama připoutat. Dokonce se jí to povedlo, až na zapnutí přezky. Jde přece jenom těžko.
Vedle plotu pustila sousedka ven štěňátko foxteriéra. Martinka vystartovala z auta a už strkala ručičku ke psovi. Babička na ni volala,"Martinko, nestrkej tam ručku, ať tě Dášeňka nekousne!" Ten pes vypadal opravdu jako Čapkova Dášeňka ;-) Martinka mu s velkou vervou trhala trávu a cpala ji štěňátku do otevřené tlamičky. Kupodivu se po ní psina vrhala a snažila se ji žrát. Předtím jsem Martince vysvětloval,"Martinko, pejskové trávu nežerou!" Martinka však strčila Dášeňce další hrst a vysvětlila mi jak se věci mají,"Pejskové hamaj travičku, podívej tatínku!" :o)
Těsně před třetí jsme konečně vyjeli. Nevlastním dálniční známku a tak mě mile překvapila stará hradecká silnice přes Kersko. Krásně pusto a mohli jsme tak uhánět plnou rychlostí ku Praze. Martinka to zalomila na sedačce těsně za Obědovicemi. Petruška naopak celou cestu nezavřela pusu. Jste zvědaví co provozoval děda? Celou cestu s notebookem na klíně posílal maily a vyhledával nějaké kontakty na Internetu. To víte, musel dokončit práci. Těsně před Prahou se mu konečně vybil akumulátor a tak začal sledovat cestu. Jel jsem vrchem přes Tróju, na Evropskou a Ruzyni. Na Evropské nás zastihla příšerná průtrž mračen a ta pokračovala až na letiště. Martinka se během ní probrala a pomalu se připravovala na odlet. Podařilo se mi zastavit až u chodníku odletové haly. To bylo právě 1645. Slušný čas, viďte? Následoval bleskurychlý přesun osob a zavazadel. Jak vidíte, na fotce sedí Martinka a Petruška spolu s babičkou. Děda nás právě filmoval. Honem jsem se rozloučil, Martinka mě opusinkovala, řekla mi s naprostým klidem,"Ahoj tatínku!", a já mohl jet domů :-(((( Ne, ne nebrečel jsem, ale bylo mi smutno ;-)
Cestou zpět jsem se chtěl podívat do Karlína. Před rokem jsem o povodních psal článek v rubrice Doma a právě Karlín patřil mezi nejvíce postižené oblasti Prahy. Proto jsem na Letné odbočil do tunelu. Sice mě celá ta cesta stála navíc asi třicet minut, ale zato jsem spatřil na vlastní oči stále přetrvávající následky loňských povodní. Domy s čárou ponoru až tak dva a půl metru, obouchanou omítkou, propadanou silnici a tramvajové pásy v rekonstrukci :-(

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist