Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 31.07.2003
Martinčin věk - měsíce: 30
Rubrika: Deníček


Neštovice na obzoru ?

Vykládáme kočárek z auta :o)
Hned na úvod tu mám jednu novinku, o které jsem prozatím mlčel. Dozvěděl jsem se ji v úterý, po příjezdu k babičce. Děda má totiž na zádech pásový opar. Těsně před naším odjezdem na letiště si jel ještě do lékárny pro nějakou účinnější mast. Ptáte se, proč o tom píšu? Jak již Dana tušila a doktorka jí dnes tuto teorii potvrdila, pásový opar způsobují stejné bakterie, jako plané neštovice. Pokud mají děti neštovice, neměli by se k nim přibližovat starší lidé, aby u nich nepropukl pásový opar. Transfer bakterií je prý možný i opačným směrem, takže s největší pravděpodobností neteřinka Petruška a Martinka jsou již v inkubační době neštovic. Marťa přijede domů a pokračovat může Vojtíšek. Jak říkala doktorka,"Nic se neděje, je lepší si odbýt neštovice v ranném věku, než v dospělosti!" Dana jí vysvětlovala,"Víte, manžel je možná také ještě neprodělal, alespoň si to babička nepamatuje!" Doktorka mě povzbudila,"U dospělých můžeme očekávat dramatičtější průběh, velké horečky a bolí to!" ;-))
Po návštěvě doktorky Vojtíšek konečně pořádně usnul a neprobudilo ho ani několikeré přendávání z autosedačky do kočárku a pak i doma. Po celém dni spal v kuse poprvé. Na parkovišti vedle hudební školy jsme Vojtíška přemístili do kočárku, jak můžete spatřit na fotografii. S Vojtíškem v kočárku jsme využili odpoledne ve městě k nákupům. Tedy Dana chodila po krámech a já drncal kočárek venku. Do jednoho obchodu jsme se dostali všichni, v pasáži se nachází maličký krámek s dětskými potřebami. Vzal jsem kočárek dovnitř a vybrali jsme společně Vojtíškovi nový fialový dudlík, protentokrát značky Flora, typ.03 ;-)) To aby měl nějaký druhý klučičí, přece mu nebudeme nutit červené po Martince. K dudlíku ještě řetízek do autosedačky. Martince jsme raději nechali ten její, neboť na něm má pověšenou v autě takovou plyšovou myšku.
Dana musela Vojtíška probudit na krmení v pět hodin. Sotva ho rozbalila a Vojtíšek se pomalu probíral, počůral plínku na níž ležel a dokonce si i poprvé načůral obloukem na bříško. Že by se takové čůrání začal učit? V každém případě si ještě nechal přídavek na pozdější dobu. Já od něho stál téměř metr a zvládl mi počůrat na tuto dálku kraťasy :o)
Po nakrmení se Dana zeptala,"Nebude ti vadit, že strčím Vojtíška ven do kočárku?" Má odpověď zněla ne. Dana se tedy v klidu věnovala vaření večeře. Já se tou dobou právě snažil vytáhnout kladkostrojem nějaké trámy ze stodoly na půdu. Jenomže Vojtíšek nechtěl spolupracovat. Neustále křičel a evidentně ho trápilo bříško. Honem jsem seskočil, běžel drncat s kočárkem a nutil jsem přitom Vojtíškovi dudlíka. Vzal si ho a ztichl. Šel jsem zpátky pracovat, netrvalo ani minutu a už měl s křikem dudlíka vyplivnutého. Tak to šlo stále dokola. Vzít si dudlíka, podumlat a vyplivnout. To mi připomíná starší dětský pořad Malý televizní kabaret. Pamětníci jako já si jistě vzpomenou ;-)) Josef Dvořák v jedné scénce maluje a neustále mu padá štětka z násady. Jitka Molavcová jako paní domu vaří a štětku mu podává. Sotva mu ji podá, ozve se malíř,"Paní spadla mi štětka! Paní, zase mi spadla ta štětka!" A tak to jde kolem dokola. Řekl bych, podobná situace :o)
Podrobná článek popisující kontrolu u doktorky, výsledky vážení a měření přinesu ve speciálním článku, pravděpodobně již zítra. Těšte se ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist