Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 02.08.2003
Martinčin věk - měsíce: 30
Rubrika: Deníček


Dana má prima nápady ;-)

U maminky je moc dobře :o)
Včera Dana nalezla ve schránce nový výtisk časopisu Betynka. Pročítala si ho a po ránu mi ukazovala jeden článek, popisující trápení čerstvé maminky s miminkem Vojtíškova věku. Řeknu Vám, celkem síla. Jak říkala Dana,"Takovéhle články mě moc utěšují a posilují, neboť díky nim vidím Vojtíška, jako moc hodné miminko!" Abych Vám nastínil o čem tam píší - té mamince dává její holčička tak zabrat, že když se po probuzení konečně zastaví, je půl jedné a ona se doposud nestihla nasnídat ani naobědvat. Tak to tedy ne, Vojtíšek sice křičí a přes den moc nespinká, ale v podstatě to s ním je v pohodě. Jenom poslední dny křičí i během kojení. Dana je pak z něho nesvá a neví, co si o tom má myslet. Vojtíšek nemá teoreticky důvod ke křiku, větry ho snad netrápí, vždyť po krmení na chvíli bez problémů usne. No, uvidíme.
Dana si již delší dobu plánuje,"Musím konečně umýt ta špinavá okna!" Původní plán vypadal takto - kdyby se Vojtíškovi nechtělo na svět v termínu, prostě by je umyla a tak případně urychlila porod. Jenomže, jak jste jistě postřehli, nakonec jsme žádné urychlování nepotřebovali. Dnes po ránu se naskýtala vyloženě dobrá konstelace k umytí oken a Vojtíšek tou dobou spinkal na dvorku v kočárku. Jenomže Dana potřebovala vařit a tak jsme si práci rozdělili. Já si natočil do kbelíku vodu a všechna okna umyl. Dana šla za mnou a přeleštila je novinama a takovým leštícím sprayem. Sotva jsem však začal mýt první okno, Dana právě prošla okolo a povídala,"Tedy, nevím proč v téhle domácnosti myji okna já. Musím si brát židli kvůli pěti centimetrům a ty umyješ všechno v pohodě ze země!" Tak a mám to, příště myji okna zase já ;-)))) Mytí oken je paráda, když se nemusejí rozšroubovávat. V ložnici máme ještě stará, čekající na výměnu. Původně jsem měl objednat plastová již někdy během těhotenství, jenomže tak nějak nebyl čas. Teď už je načase je konečně objednat. Dana pak odjede na týden k babičce, já si vezmu dovolenou a budu pracovat. Vyměním okna a musím naházet zeď sanační omítkou, aby nevlhla. Hezky to máme naplánované, viďte? No a právě ddopoledne do mě Dana slovně šťouchla,"Nezapomeň na okna v ložnici. Pokud je chceš ještě letos měnit, nemusíš je rozšroubovávat a mýt zevnitř!" :o) mravenečci na kameni ;-)
Odpoledne jsme s Vojtíškem vyrazili na malou procházku. Na obloze se objevily mráčky a tak se hned udělalo lépe. Vojtíšek po předchozím nakrmení spinkal celou jízdu kočárkem. Sotva jsme ujeli kousek cesty, Dana ukazovala do dáli k jednomu domu,"Podívej se, jakou tam mají krásnou, dřevěnou prolézačku!" Opravdu, vedle té novostavby se objevila taková trámová prolézačka s žebříkem a houpačkami. Přesně takovou jsem vždy chtěl pro Martinku. Dana pokračovala,"Takových trámů jsi natahal na půdu, ty by se na takovou prolézačku náramně hodily!" Měla pravdu, že mě to nenapadlo dříve. Včera a dnes jsem pomocí kladkostroje vytahoval těžké trámy na půdu, aby mi dole nepřekážely. Původně tvořily podporu zvýšené podlahy ve stodole. Tak mi Dana zase nasadila brouka do hlavy. Hned po příjezdu domů jsem vylezl na půdu, vybral pět super trámů a zase je složitě kladkostrojem stáhl dolů ;-) Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě, ne? Příští týdem si musím honem zapůjčit od kolegy motorovou pilu a trámy nakrátit přesně na míru. To bude překvapení pro Martinku! Vše Vám samozřejmě zdokumentuji ;-)
Na závěr mi dovolte komentář k dnešní druhé fotce. Mravenečci lezli po kamenné podezdívce našeho domu a já zkoušel fotografování v tzv. makro režimu. Mimo to jsem Vás chtěl potěšit i nějakým jiným tématem. Povedlo se! Mravenci ve skutečnosti měří něco kolem tří milimetrů ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist