Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 03.08.2003
Martinčin věk - měsíce: 30
Rubrika: Deníček


Vojtíšek poprvé zvedl hlavičku i s tělíčkem !

Spinkám si ve velké posteli ;-)
Dnes jsme si s Vojtíškem pořádně přispali. Nakonec se nám podařilo vstát z postele až po deváté hodině. To s Martinkou v žádném případě nepůjde. Martinka nás nejpozději v osm vytáhne zpod peřiny. Aby dnes Vojtíšek ještě usnul, vzala si ho Dana mezi nás do postele. Postupně se zklidnil a spinkal v pohodě, jak můžete vidět na ranní fotografii. Jenom se mu povedlo vykopat se postupně ze zabalovačky. Už ji dlouho mít nebude. Přes den v ní stejně nespí a dostává ji pouze na noc.
Vojtíška bychom v zabalovačce nemohli přes den nechat a to z důvodu okolní teploty. Venku totiž zuří tropické léto a teploměr překročil hodnotu 30oC ve stínu. Vojtíšek sice spal přes poledne venku, ale na náspu a ve stínu. Na sluníčko jsme s ním v žádném případě nemohli ani vystrčit nos.
Před obědem jsme s Danou na zahrádce přemýšleli, kam umístit velkou dřevěnou prolézačku. Po chvíli dohadování jsme dospěli k jednoznačnému závěru - připravím trámy a zkusíme je pak na zahrádce někam umístit. Celek by měl alespoň maličko ladit oku a hlavně jde bezpečnou vzdálenost od plotu. Chci tam totiž pověsit dvě houpací lana a tak by se děti neměly obouchávat o plot ;-)
Martinčin bazén jsme na zahrádce napustil před čtrnácti dny trochou vody. Měli byste vidět, jak vypadá dnes. Brrr. Hygyenik by v něm jistě zakázal koupání i bez chemické analýzy. Voda krásně zezelenala a ožila. Plavou v ní různé potvory a hlavně ohromné množství komářích larev. Než se Martinka vrátí, musím jí připravit novou a čistou vodu. Už se těším, až pro ni pojedu v pátek na letiště :o)
Po obědě jsem se pustil do obrušování trámů na opičárnu pro děti. Konečně se dala plně využít vrtačka s brousícím kotoučem a dvorek se tak rázem proměnil v oblast pokrytou drobným dřevním prachem. Tak tohle bych s Vojtíškovou přítomností rozhodně dělat nemohl. Navečer jsem se pak jel podíval k hospůdce pod hradem, abych nastudoval spojování trámů. Hned vedle pískoviště se tam nachází právě taková prolézačka s houpacími lany, jakou chci doma dětem zrealizovat. Úplně náhodou se mi tam povedlo potkat známé a tak jsem strávil více než půl hodiny hovorem s nimi a jejich tetičkou z Německa. Přitom se mi povedlo vypít i jedno pivo, ale to jsem cestou zpět mnohonásobně vypotil ;-)
Domů jsem se navrátil pěkně uhnaný. Není divu, dnešní den vypadal jako v tropech. Vojtíšek proto ležel raději doma. Před večeří jsem ho otočil na bříško a k našemu překvapení nezvedl jenom hlavičku, ale vzepřel se ručkama a zvedl tak i tělíčko. Úplně nás šokoval svým výkonem. Vždyť tohle by měly předvádět tříměsíční miminka. Není se co divit, disponuje totiž velkou silou :o)
Před chvílí telefonovala babička z Korfu. Mají se moc hezky a teplota na ostrově dnes nepřelezla 34oC. Počasí skoro jako u nás. Martinka dostala do ručky telefon a já tak mohl poslouchat Danu, jak s ní komunikuje,"Ahoj Martinko! Cože, s hlavičkou pod vodou? Jaký že je moře? Je slaný? A líbí se ti plavat v moři? Líbí? Ano?" Z těchto slov je možné usoudit, že si Martinka plně užívá svoji první dovolenou u moře :o)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist