Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 04.08.2003
Martinčin věk - měsíce: 30
Rubrika: Deníček


Copak trápí Vojtíška při kojení ?

Kuk na maminku !
Hned na úvod tu pro Vás mám novinku - Vojtíšek spal včerejší noc poprvé bez zabalovačky a asi ji už nedostane. Má to hned několik důvodů. Za prvé je na ni moc veliký a trápilo-li ho bříško, klidně se ze zabalovačky vykopal. Dalším zdůvodů je pak veliké teplo, momentálně panující i u nás doma. Jenom považte - teploměr v obyváku ukazuje celých 25oC. Tolik tu nemáme, ani když v zimě topíme. Programátor od kotle je totiž běžně nastavený na 21,5oC. Ale teď zpátky k Vojtíškovi. Přes den totiž spal již delší dobu bez zabalovačky a tak jsem včera Daně říkal,"Pokud spinká ve dne a nevadí mu to, klidně tak bude spát i v noci!" Miminka se totiž balí do zabalovačky proto, aby neměla kolem sebe moc prostoru a nebála se. Tolik pro neznalé ;-))
Vojtíšek dnes po mém příchodu domů opět zlobil s jídlem. Popíši Vám celou lapálii. Ještě před týdnem se Vojta bez problémů napil za deset, maximálně patnáct minut. Ale teď? Sotva poprvé zatáhne a do pusinky se mu dostane první dávka mlíčka, nedočkavě ji spolkne. V tom okamžiku se rozkřičí, pouští bradavku a mohutně se přitom kroutí. Dana je pak nervózní, zdali malému něco není a Vojtíškovi pak trvá jídlo i více než půl hodiny. Dana mi včera povídala svoji teorii,"Na mě to působí tak, že sotva se Vojtíšek poprvé napije, začne se mu více hýbat trávení a zároveň bolet bříško. Jenom bych potřebovala tuto svoji teorii potvrdit. Asi zítra zavolám doktorce!" Nakonec nikam telefonovat nemusela. Před koupáním nám volala kamarádka Věrka s manželem, zdali by se cestou na kolech kolem nás nemohli zastavit. Zastavili se a Dana tak mohla Věrku zpovídat. Ona totiž pracuje jako sestřička u dětské lékařky. S Daninou teorií souhlasila. Dana se ještě optala,"Prosím Tě, copak to má Vojtíšek za pupínky na čelíčku?" Věrka odpověděla,"To nic, to jsou potníčky!" Nojo, Martinku jsme měli jako malé miminko v zimě, takovéhle problémy s teplem jsme prostě neznali :o) Věrka nás nakonec uklidnila,"Problémy s větry mají hlavně kojené děti, to je po mateřském mlíčku. Téměř neznám kojené dítě, které by neužívalo kapičky SAB Simplex, proti bolení bříška!" :-)
Ještě malou poznámečku ke kojení - Vojtíšek nemá rád, když mu mlíčko do pusinky jenom tak nateče. Je to vidět na první pohled. Sotva poprvé zabere, tak mlíčko počne z nalitého prsu vytékat téměř samo. To se Vojtíškovi nelíbí a přebytky vypouští pusinkou do plínky, jíž je podložený. Jakmile si pak musí mlíčko více vydobývat, tolik s ním neplýtvá. Nezřídka pak Dana musí plínku vyměnit, neboť je promočená skrz naskrz.
Po odpoledním kojení jsem se Vojtíška snažil uklidnit. Řval a řval, nebyl k utišení. Dudlíka nechtěl a jediné co se mu moc zamlouvalo, bylo chování v náručí. Tak to tedy ne, řekl jsem si a položil ho zpět. Žádné rozmazlování. Chviličku si pobrečel a dudlíčka si nakonec nechal vnutit.
Než se s Vámi rozloučím - odpoledne jsem domů přivezl nový supervýkonný počítač a tak se budu muset věnovat jeho instalaci a rozchození. Hlavně potřebuji začít otrochu organizovat fotky a potřebuji také nastříhat video. Třeba se tu také nějaké objeví, uvidíme ;-) Už se moc těším na Martinku, v pátek nejdu do práce a pojedu pro ně na letiště. V poledne mají přiletět na Ruzyni. Martinku si samozřejmě hned ten den odvezu domů.
P.S.: Zítra zveřejním pouze nějaký kratší článek, jdeme totiž s kolegy z práce na menší posezení do restauračního zařízení. Nic dlouhého neplánujeme, neboť začít něco pít v takovém vedru ve tři odpoledne, to se nedá dlouho vydržet ;-)))

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist