Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 15.08.2003
Martinčin věk - měsíce: 30
Rubrika: Deníček


Vojtíšek je v pořádku, ale...

Dana si užívá Martinky v nemocničním parku :o)
Dnešní dopoledne jsem Martince pověděl,"Martinko, sbalíme se a pojedeme autem na hrad?" Martinka začala radostně poskakovat kolem stolu a křičela,"Na hráád, pojedeme, pojedéém!" Rozhodl jsem se právě kvůli počasí. V noci pršelo a tak celé dopoledne přes mraky nevykouklo sluníčko. Právě na sluníčko by Martinka ještě neměla příliš chodit, i když jí na tělíčku zbývá pouze pár posledních stroupků po planých neštovicích. Sotva se i ty vyloupnou, na Martince byste již nic nepoznali. Když jsme po ránu šli do samoosluhy pro rohlíčky, potkali jsme cestou ředitelku mateřské školy. Čeká dvojčátka - mají se jí narodit někdy za měsíc. Pozdravila Martinku,"Ahoj Martinko, jak jsi se měla u moře?" Pověděl jsem jí,"Víte, Martinka prodělala na Korfu tu nejhorší část neštovic!" Paní se na Martinku zahleděla a povídala,"Vždyť na Martince není už nic vidět, že by nějaké neštovice prodělala!" Měla pravdu, není ;-)
Auto jsme nechali dole pod kopcem a nahoru na hrad se vydrápali po svých. Musím Martinku pochválit, celou cestu šla úplně sama. Na hradě, po zakoupení vstupenky jsme čekali na prohlídku. Než paní přišla, úplně vylezlo sluníčko. Průvodkyně nás, jakožto první v řadě pobídla,"Jděte nahoru a otevřete si branku!" Sotva se tak stalo a my čekali na ostatní, sběhlo se k Martince stádečko maličkých a černých Kamerunských koziček. Všechny se k ní zvědavě hnaly. Na Martinku to bylo až příliš rychlé, proto vykřikla,"Tatíínku, vemeš měéěé?!" S kozami se seznamovala postupně. Zatímco dospělí poslouchali výklad o historii hradu, děti se bavily kozami a jejich drbáním. Průvodkyně nám vysvětlila jejich přítomnost,"Ty kozy tu nemáme pouze pro děti, ale jsou to takové živé sekačky trávy. Jak vidíte, do strmých svahů se odváží jako nic a tak vůbec nemusíme trávu udržovat!" Martinka se s kozami nakonec seznámila, hladila je také a na závěr prohlídky se se všemi nahlas rozloučila,"Ahóój, kozýý, pápá, já ještě pšídůů!" :o)
Honem jsme uháněli domů a já vařil pozdnější oběd. Martinka se nakonec do postele dostala až o půl druhé, tedy o hodinu později než obvykle. Zatímco Martinka spinkala, mezitím telefonovala Dana. Prý už mají všechna vyšetření za sebou. Vojtíškovi odebírali krev na jaterní testy a prováděli ultrazvuk bříška. Ty testy jsou prý jen mírně zvýšené, ale to prý může být nedostatkem mlíčka. Zato při ultrazvuku doktorka zjistila nadměrnou plynatost ve střevech. Tak tady jsou ty Vojtíškovy problémy. Přitom užívá maximální dávku kapiček SAB Simplex. Dana dostala samozřejmě nějaké rady navíc. Více se dozvíte později. Teď jenom musí v nemocnici zůstat minimálně do neděle, aby se zjistilo průběžným vážením, zdali má dostatek svého mlíčka.
Dana mi do telefonu povídala ještě před Martinčiným probuzením,"Přijeďte honem, vyjednala jsem si kočárek, pojedeme s Vojtíškem do nemocničního parku, když už Martinka nemůže dovnitř!" Vzbudil jsem Marťu a za chvíli jsme stáli před nemocniční branou. Dana nám jela naproti s fialovým kočárkem a tak jsme si poseděli a popovídali. Martinka se rozplývá nad hvězdičkami :-)
Po rozloučení jsem s Martinkou zamířil do města. Vojtíšek má totiž na postýlce nalepenou fosforeskující hvězdičku. Tu tam měla již neteřinka Petruška, když v postýlce spávala. Martinka neustále žadonila,"Tatínku, zajedem do mesta a koupíme hvezdičky, ano?" Kupodivu jsme je po dlouhém chození sehnali v papírnictví. Martinka byla jako v sedmém nebi. Nechala si je vstrčit do pytlíku a povídala,"Já já si hvezdičky ponesu, doma je nalepím, já je umím nalepit sama, víš, tatínku?" Jak vidíte, sama si je nalepila. Večer jsem jí navíc ukázal, jak na ně musí svítit svojí lampičkou-pejskem, aby pak následně fosforeskovaly. Již o ní přes půl hodiny nevím. Předtím si však přišla pro čerstvě nabité akumulátory do lampičky ;-)))

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist