Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 16.08.2003
Martinčin věk - měsíce: 31
Rubrika: Deníček


Vojtíšek je konečně domáá !!

Právě jsme vyprovodili babičku k vlaku ;-)
Po ránu mi zazvonil mobil. Telefonovala Dana a povídala žhavou novinku,"Před chvílí jsem se dozvěděla, že by nás mohli po poledni pustit z nemocnice!" Huráá! Tlumočil jsem novinku Martince a pověděl jí,"Martinko, po obědě si jedeme do nemocnice pro Vojtíška a maminku. Máš radost? V každém případě nepůjdeš spinkat!" Martinka jásala a nadšeně souhlasila.
Honem jsme se naobědvali a začali s oblékáním. Martinka měla v obyváku na křesle připravené bílé tričko, růžové šatičky a růžovo-bílé ponožtičky. Zatímco se zabývala oblékáním, já mezitím připravoval nějaké věci s sebou. Za chvíli přiběhla bosá do chodby. Vylezla na lavičku, aby na sebe lépe viděla do zrcadla a ptala se mě,"Hodí se mě tatínku tričko s plachetnicí k těmdle šatičkám?" Uh, docela mi vyrazila dech. Takovéhle starosti ve dvou a půl letech! No nic, vysvětlil jsem jí, jak se věci mají,"Martinko, k šatičkám se nehodí tričko s obrázkem. Mimo to by plachtenice stejně nebyla vidět!" Martinka pokývala hlavičkou a běžela se převléci ;-)
Přijeli jsme do nemocnice a já telefonicky sdělil Daně naši přítomnost. Objevila se po chvíli se svými zavazadly. Vojtíšek tou dobou ležel ještě někde na pokoji. Dana se přivítala s Martinkou a řekla jí,"Ahoj, Martinko, pojedeme domů? Nechybí nám něco?" Martinka se zamyslela, přemýšlela a přemýšlela. Po chvíli se rozzářila a vykřikla,"Jetě Vojtíšek nám chybí! De je maminko?" Jak vidíte, má Vojtíška ráda :o)
Jste zvědaví, jak Vojtíšek dopadl? Po všech těch vyšetřeních mu doktorka diagnostikovala Extrémní meteorismus, což znamená extrémní větry(Tak to vidíte, meteorologie je vlastně věda o větrech ;-) ). Máme dále užívat kapky SAB Simplex, jenomže ne během kojení, nýbrž chvíli před ním. Prý je to tak účinnější. Dále bude Vojtíšek dostávat dvakrát denně polovinu tobolky Laktobacilus Acidophillus, což jsou mléčné bakterie pro zlepšení střevní mikroflory. Jako třetí podporu proti bolení bříška mu doktorka předepsala nějaký blíže nespecifikovaný gel na bříško.
Od návratu domů to vypadá, že se Vojtíšek znatelně zklidnil. Dokonce mi ani nebrečel během koupání, a to je říci. Podle doktorů měl několik posledních dní hlad a proto tak vytrapoval. Dana ho totiž kojila doposud vždy pouze z jednoho prsu a to pravděpodobně vytáhl málo. V nemocnici se pořádněji rozkojila a Vojtíšek dostává během jednoho jídla z obou prsů. Tváří se spokojeněji. Včera dle měření vypil něco přes 800g mlíčka, což mu musí bohatě stačit :-)
Odpoledne jsme jeli s Martinkou naproti babičce na železniční zastávku. Babička měla přijet vlakem z Hradce a tak jsem za tímto účelem oprášil kolo. Martinka vrněla blahem a po dlouhé době první cestu na kole si náležitě užívala. Babička byla moc překvapená Vojtíškovou přítomností. Ještě včera jsem jí do telefonu povídal, že zůstávají v nemocnici až do pondělí. Pomuchlovala se samozřejmě i s Martinkou, vždyť se neviděly téměř měsíc :o)
Babička musela odjet zpátky vlakem před šestou hodinou. Marťa tedy putovala opět na kolo a šli jsme babičku vyprovodit. Cestou po záhumení na nás vyskočil obrovský černý pes. Babička se dala na úprk. My však stáli a Martinka křičela na babičku,"Babičko, nelekej se, to je pšece Čert!" Hned natahovala ručičku a psa v pohodě hladila z kolosedačky. Já se přidal také. Zpoza domu vyšla malá hočička a volala na psa,"Čerte fuj, neobtěžuj kolemjdoucí!" Jinak, ten pes se jmenuje čert proto, že ho jako štěně přivezli z Pekla ;-)))

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist