Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 17.08.2003
Martinčin věk - měsíce: 31
Rubrika: Deníček


Odpolední výlet k řece

Martinka stojí na břehu řeky :o)
Martinka se od rána vzorně stará o Vojtíška. Chcete vědět jak? Jednoduše mu cpe dudlík, kdykoliv zabrečí. Jakmile se ozve, už u jeho postýlky stojí Martinka a snaží se mu dudlíček vložit do úst. Má na to svoji metodu - pořádně zabere a je to natošup. Jakmile začne Vojtíšek dudlíka tahat, hned nám hlásí,"Vojtíšek si vzal dudlíčka ode mě!" Dopoledne mu chtěla nabízet dudu i když nekřičel. Ležel si v postýlce a spokojeně pozoroval okolí. Evidentně ho nic netrápilo. Spatřil jsem Martinku s připraveným dudlíkem a hned na ni zavolal,"Martinko, když Vojtíšek nebrečí, žádného dudlíka mu nedávej!" Martinka pokývala hlavičkou,"No jóó!" Po chvíli nám předvedla, jak poučení porozuměla. Vojtíšek konečně usnul s dudlíkem v pusince, Martinka k němu přiskočila a se slovy,"Vojtíšek už nebrečí!", mu vytrhla prudce dudlík z pusy. Vojtíšek se samozřejmě ihned probral ;-)
Martinka se na dovolené značně zlepšila v mluvě a vyjadřování. Není divu, vždyť celou tu dobu trávila se starší neteřinkou Petruškou. Leccos od ní pochytila, jak tak pozorujeme. Včera při snídani mě však překvapila. Otevřela kulatou krabičky s tavenými sýry a povídala,"Tadyten sýreček je můj, dám si ho na talížek, tadyten pálivej je tfůj tatínku!" Zarazil jsme se,"Martinko, to není žádný fůj!" Martinka se rozesmála,"Ale né, tatínku, ten je tfůj!" Aha, tak mi to konečně došlo, Martinka myslela tvůj sýr :o)
Po Martinčině odpoledním vyspinkání Dana nakojila Vojtíška a pak ho šoupla do kočárku. Nejdříve jsem si myslel, že půjdeme na procházku společně, jenomže Dana prohlásila,"Běžte sami, já si tu zatím vyžehlím prádlo a udělám i jiné nezbytnosti. Sotva jsem postavil kočárek před dům, Martinka se chytila za madlo a jeli jsme. Pěkně jsem ji protáhl, jen co je pravda. Cestou po záhumenní až dolů k řece. Celkově tak čtyři kilometry. Martinka šlapala a vůbec si nestěžovala. Vojtíšek z celého výletu žádné zážitky neměl, neboť spinkal. Sotva Martinka spatřila vodní hladinu, hned křičela na celé kolo,"Jéjé, vodičkáá, jájá se budu koupat ve hloubce, ano tatínku?" Mírně jsem jí musek zkazit radost,"Martinko, dnes se raději koupat nebudeš. Ještě máš na tělíčku pár nevyloupaných stroupků od neštovic. Mimo to, v řece žádná pořádná hloubka není!" ;-)
Včera nám Vojtíšek snad poprvé předvedl úsměv. Jak ho přestalo trápit bříško a hlad, hned má více času na jiné činnosti. Více nás pozoruje, dokáže být v klidu a neplakat. Proto Dana navečer provedla jistý experiment. Vytáhla ze skříně takové řachtací včely do kočárku. Pokud se chcete podívat jak vypadají, ve fotoalbu je s nimi Vojtíšek vyfocený. Napnula je do postýlky mezi tyčky a Vojtíšek do nich semtam udeřil. Po úderu ručičkou a následném zvukovém efektu se na ně i zahleděl. Možná by ho to bavilo ještě nějakou chvíli, jenomže Martinka mu se včeličkami začala točit,"Vojtííšku, podívej, to musíš takhle do toho bouchat!" Chudáka Vojtíška ještě přemlouvala, aby si do ručičky vzal řehtačku, plyšového delfínka a zajíčka. Kupodivu si Vojtíšek žádnou z nabízených hraček nevzal ;-))

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist