Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 18.08.2003
Martinčin věk - měsíce: 31
Rubrika: Deníček


Výsledky z laboratoře - Vojtíšek je v pořádku

Martinka zalévá kytičky na hrobě
Dnes jsme v práci rozjížděli provoz po celozávodní dovolené a tak jsem se po celou pracovní dobu nezastavil. Neustále nějaké problémy s průmyslovou elektronikou. Dokonce jsem tam musel zůstat i chvíli přesčas. Domů se mi tak povedlo přijet až o půl páté. Martinka hlídala můj příjezd, neboť sotva jsem se objevil na dvorku, už se mi vrhala kolem krku,"Tatíínkůů, ahóój, maminkóó, pšijel tatínek z prááce!" To Vám bylo radosti. Z obyváku se ozýval křik, Dana totiž právě kojila Vojtíška. On měl dnes opět pěkně rozkřičeno při jídle. Po kontrole v nemocnici alespoň víme, že ho trápí bříško. Jenomže Dana je pak z něho úplně hotová. Vojtíšek totiž tahá a tahá, co jen může. Sotva však má mlíčka plnou pusinku, plive ho, pouští se prsu a křičí. Pouze ve čtyři ráno pil potichoučku a pak večer po koupání. To nasadil pravidelné tempo a z jednoho prsu tahal celých deset minut.
Dana telefonovala po ránu do nemocnice, aby se dozvěděla výsledky Vojtíškových opakovaných jaterních testů. Prý je všechno v pořádku. Pak se ještě objednala u zastupující paní doktorky na čvrteční zvážení. Naše dětská doktorka má stále dovolenou a Dana chce mít jistotu, že Vojtíšek přibývá. Já tam jedu také, takže Vám bližší reportáž na našich stránkách přinesu ;-)
Po odpoledním nakojení jsem Martinku vytáhl ven, do horka. Stačilo, abych jí řekl,"Martinko, teď si vezmi konývku a půjdeme na hřbitov zalít kytičky!" Martinka vystartovala pro konvičku,"Huráá, deme zalejvat kytičky, já já si vemu konvičku svoji malou, zelenou, celou zelenou, tatínek mi ji koupil u bobla!" U bobra je v OBI, Martinka tam se mnou ráda jezdí, neboť to tam je samej bobl ;-). Martinka zalila pečlivě kytičky na hrobě, jak můžete sami posoudit na dnešní titulní fotografii. Po návratu domů jsem se chopil postýlky a drncal s Vojtíškem, aby neplakal. Dana šla mezitím zalévat kytičky. Martinka si hrála s kostkami, do jejichž stran se vsazují různotvará zvířátka. Dokazovala mi, jak již umí barvy. Na mé pobídnutí vysvětlovala,"Tadydotoho žutýho domečku dám zelenýho pejska, a do tohodle modrýho dám čevenýho pejska!" Když nás omrzely barvy, zkoušel jsem martinku z tvarů. Říkala jaké drží v ručičce a pak je prostrkovala správným otvorem do velké kostky. Řeknu Vám, bezpečně pozná kolečko, čvereček, trojůhelníček, mesíček a oválek. Však to co chvíli trénujeme ;-)
O nových Martinčiných hvězdičkách vedle postele jsem Vám psal již minulý týden. Martinka si na nich moc zakládá a ráda pozoruje jejich světélkování ve tmě. Jenomže pejskem-lampičkou jdou nasvítit pouze maličko. Lepší je vzít pořádnou baterku a to Vám je pak krásný zelený svit. Aby Martinka nechtěla půjčit svítilnu a neblbla s ní pak v posteli, vymyslel jsem maličkou lest. Martinka žadoní,"Tatínku prosím tě, nasvítíš mi hvezdičky, aby krásně a zeleně sfítily?" Já jí odpovím,"Ano Martinko, musíš si ale hlavičku pořádně schovat pod peřinku, aby jsi pak viděla jejich svit jasnější!" Martinka se zavrtá do peřin a já mezitím nasvítím hvězdičky baterkou ;-)
Dnes před usnutím, Martinka přinesla svého pejska a vysvětlovala mi,"Tatínku, zobil se mi pejsek. Nesfítí. Musíš to tady zespodu otevžít a dát do něj nový baterky, aby sfítil. Ty starý dej tam nabít do nabíječky, jóó?" Tak to vidíte, po mých technických výkladech pak kolikrát překvapí i Danu :o)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist