Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 25.09.2003
Martinčin věk - měsíce: 32
Rubrika: Deníček


Poprvé po prázdninách ve školce...

Martinka maluje vodovkama :o)
Dnešní ranní vstávání opět patřilo mezi velmi pozdní. Jak říkala Dana,"To je hrozné, pokud není tatínek doma, vstáváme s dětmi nejpozději v osm hodin. Asi si ho budeme muset ponechat doma!" Žádné takové, jenom si to představte, vstávat každý den před devátou hodinou, vždyť bychom nic nestihli a neudělali ;-)
K Martinčinýmu vstávání mi dovolte ještě malou poznámku - kdyby nezačal Vojtíšek brečet, kdo ví, v kolik hodin by se vlastně probudila. Mení divu, že nám pak nechce spát po obědě. Tak tedy, Martinka seskočila z postele a hnala se do obyváku,"Prosím, já ci nočník, musím čůůráát!" Dana právě zvedala Vojtíška z postýlky a chystala si ho na kojení. Z toho důvodu jsem Martince nočník z ložnice přinesl já. Martinka vystartovala, popadla nočník a nesla ho zpátky do ložnice. Položila ho a povídala,"Maminka mi ho pšinese, pšecé!" Nedalo se nic ddělat, nastoupila maminka a odnesla Martince nočník do obyváku. Tady vidíte, jak si Martinka dokáže vyžádat pozornost. Takhle je to pokaždé, potřebuje-li se Dana plně věnovat Vojtíškovi. Až na takovéhle výstřelky se Martinka s Vojtíškovou přítomností v rodině srovnala. Prostě se musí také nějak prosadit, ne?
Když už jsme u Martinky a Vojtíška, jakmile přijel Vojta z porodnice, Martinka začala požadovat tahací plínku. Vojtíšek má látkovou plínku na kojení, tak proč by ji neměla mít i Martinka na pití. Prostě se v tomto ohledu chová, jako by o rok omládla ;-) Pokud nevíte co je to plínka na tahání, vysvětlím Vám to. Martinka dostává ke sledování Večerníčku lahvičku se Sunarem. K ní musí mít právě plínku na tahání. Prostě v jedné ručce drží lahvičku a v druhé žmoulá látkovou plenu. Bez ní v žádném případě nelze pít ;-)
Při snídani Martinka vyžaduje pustit Teletubbies z videa(Po ránu jedny Teletubbies, večer pak Večerníček a jako nášup dvacet minut například Krtečka, to je Martinčin celkový televizní čas během dne). Máme nahraných pár dílů a Martinka je zná již nazpaměť. To jí ovšem vůbec nevadí. Dnes jsme se dívali právě na ten díl, v němž holčičky patlají a kreslí modrou barvou. Neustále opakují,"Modrá, modrá, modrá!" Sotva je Martinka zahlédla, hned volala,"Až se nasnídám, hned budu malůvat vodofkama!" Nenechala se přesvědčit, aby šla raději ven, to ne. Tak jsme v kuchyni rozložili noviny na stole a Martinka malovala. Nejraději maluje noc. Namočí štětec do černé barvy a systematicky pokryje celý papír. Po Daně následně požaduje namalovat hvězdičky s měsíčkem :o)
Po obědě nemohla Martinka samou natěšeností ani usnout. Ptáte se proč? Odpověď je jednoduchá - odpoledne probíhalo další setkání předškolkových dětí. I když v případě Martinky, ne až tak doslova. Marťa je totiž od tohoto školního roku řádným žákem. Má ve školce i svoji šatní skříňku. Do školky s největší pravděpodobností nastoupí až od pololetí. V tuto chvíli se nám to vzhledem k Vojtíškovi nezdá příliš vhodné. Mohla by si připadat jako úplně odstrčená.
Zatímco se Martinka s Danou bavily ve školce, Vojtíška si vzala teta od sousedů a nechala ho spát u nich na dvoře. Já mezitím naplno pracoval na půdě. To víte, zimní přípravy. Je nutné spravit střechu a povyměňovat špatné tašky. Nic se nedá dělat, novou střechu plánujeme až někdy od příštího roku.
Martinka mi vyprávěla, jak se jí ve školce líbilo a koho známého z dětí tam vlastně potkala. Celou dobu strávili venku a Martinka se úplně nejvíce ze všeho klouzala na skluzavce :o)
Nezapomeňte si prohlédnou dnešní Vojtíškovu fotografii, ZDE ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist