Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 26.09.2003
Martinčin věk - měsíce: 32
Rubrika: Deníček


Co je to "cestovní syndrom" ? ;-)

Martinka mi pomáhá v dílně :o)
Martince po ránu trvalo půl hodiny, než se převlékla a mohli jsme konečně odejít do samoobsluhy pro rohlíčky. Snažil jsem se ji popohnat,"Martinko, pokud nebudeš převlečená, nechám tě doma a půjdu do krámu sám!" Martinka honem volala,"Hlavně abys mi tatínku neutek, já du s tebou pro rohlíčky!" Dana kroutila hlavou,"Až začneme chodit do školky, to abychom vstávali o hodinu dříve, jinak přijdeme pozdě!" Dle jedné teorie se Martinka schválně obléká pomalu, aby na sebe upozornila ;-)
Cestou do samoobluhy musíme přejít frekventovanou hlavní silnici přes přechod. Martinka jako vždy zabrzdila před zebrou a podala mi ručičku. Přešli jsme a hned na celé kolo volala,"Podívej sé, nemohli sme pšejít, potože jelo bílý auto a za ním i zelený. Podívej, támdle zastavuje červený!" Svojí bleskovou znalostí barev udivila všechny zůčastněné. Já však zůstal klidný, neboť Martinka bezpečně poznává základní barvy a to i včetně oranžové s růžovou. Mezi její oblíbené činnosti patří například třídění lentilek podle barev. Srovná si je pečlivě na hromádky a pak postupně konzumuje,"Nejdžíf si dám červený, teď zelený ...!" Dále má přehled i mezi svými hračkami,"Todle je žlutý jako sluníčko, jako Frantíšek a tygžík!" :o)
Těsně po obědě jsme naložili děti do auta a odfrčeli k babičce a dědovi. Vojtíšek prospal celou cestu a probral se až při nastupování prababičky v Hradci. Martinka se probudila v okamžiku bouchnutí zadními dveřmi. Ukládal jsem totiž babičce tačku mezi naše věci. Dana se vmáčkla do mezírky mezi obě autosedačky a babička se tak mohla usadit vpředu na volnou sedačku.
Hned po příjezdu začal Vojtíšek brečet a nešel utišit. Nechtěl mlíčko od maminky, nechtěl chovat, moc nepomáhalo přebalení, prostě jenom řval a řval. Podobné výstupy jsme prožili s Martinkou, ale to jí bylo na rozdíl od Vojtíška pět měsíců. Tenkrát řvala pokaždé po příjezdu k babičce. Kolikrát vynechala i jedno až dvě kojení, než se srovnala. Prostě neměla ke křiku žádnou evidentní příčinu, proto jsme tomuto jevu dali název cestovní syndrom ;-)
Vojtíšek se nakonec uklidnil a najedl. K uklidnění došlo bezprostředně po podání kapek SAB Simplex, které užívá na lžičku proti nadýmání. Od této chvíle se konečně začal usmívat na celé osazenstvo.
U babičky se Martinka zapojila do společné hry s neteřinkami a pak najednou před šestou hodinou přiběhla ke dveřím s Danielkou v zádech. Obě holky měly plné ruce krajíců chleba a cpaly se jím, jako by nedostaly týden najíst. Bylo nám divné, kde ten chleba vzaly, ale vysvětlení bylo nakonec jednoduché. Babička totiž sušila chleba pro králíky a holky ho našly. Když jim chutná, proč ne? Dobrou chuť ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist